CHP'nin referandum aracına çirkin saldırı

CHP Merkez İlçe Başkanlığı'nın referandum çalışmalarında kullandığı ve üzerinde 'hayır' reklamlarının olduğu aracı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce camları kırıldı. Merkez İlçe Başkanı Uğur Alemdar saldırıyı kınarken baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

  • 2021
CHP'nin referandum aracına çirkin saldırı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması’na sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı’nın referandum çalışmaları kapsamında kullandığı araç kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Önceki gece Candaroğlulları Mahallesi’nde park halinde bulunan araca yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını kaydeden CHP Merkez İlçe Başkanı Uğur Alemdar, bu baskıların kendilerini asla yıldıramayacağını söyledi.

CHP’nin referandum aracına yapılan bu saldırıyı alçakça bir saldırı olarak yorumlayan Merkez İlçe Başkanı Uğur Alemdar: “Kastamonu’da referandum kampanyası devletin tüm imkanları seferber edilerek yapılırken bizler ise kendi imkanlarımızla bu kampanyayı yürütmeye çalışıyoruz. Önceki gece partimizin çalışmalarını yürüten ‘hayır’ aracımıza alçakça saldırı gerçekleştirilmiş ve camları kırılmıştır. Emniyet yetkililerine giderek şikayetçi olduk. Faillerin kısa süre içerisinde yakalanacağını ve adalete teslim edileceğini düşünüyoruz. Şunu herkese çok iyi bilsin ki hiçbir baskı bizi yıldıramayacaktır. Soruyorum şimdi bu araçtan ne istediniz? Zaten devletin imkânlarıyla bu kampanyayı yürütüyorsunuz. Bu araçtan ne istediniz ondan da mı korktunuz ona da mı tahammül edemiyorsunuz?  Son olarak bizi yıldırmaya çalışanlara karşı korkmadığımızı açıkça ilan ediyoruz. Bizler ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum diyen Mustafa Kemal Atatürk’ten güç alıyoruz”  dedi.

“BU KAMPANYA EŞİT ŞARTLARDA YÜRÜTÜLMÜYOR”
AK Parti'nin referandum çalışmalarında devletin gücünü ve desteğini sonuna kadar aldığını belirten Alemdar, referandum çalışmalarının adil bir koşulda yapılmadığını vurguladı. Alemdar: “Referanduma çok az bir süre kala yapılan bütün anketlerde hayırların önde olduğu çok açık ve net bir şekilde görünüyor. Biz bu referandum kampanyasını yürütürken ‘hayır’ diyenlerde ‘evet’ diyenlerde hepsi bizim kardeşimiz diyerek bu çalışmalarımızı bu şekilde yürüttük. Bu ülkede hep birlikte kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bu sebeple ‘hayır’ diyenlere terörist, vatan haini, FETÖ’cü, dinsiz şeklinde etiket yapıştırmaya çalışanları şiddetle kınıyorum. Çünkü ‘evet’ diyenler olduğu kadar ‘hayır’ diyenler de bu ülkenin vatandaşıdır. Bu kampanya zaten eşit ve adil şekilde yürütülmüyor. Bir parti devletin imkânlarını, gücünü arkasına alarak bu seçim kampanyasını yürütüyor. Ama biz ‘hayır’ diyenler kendi imkânlarıyla kendi olanaklarıyla canı yürekten inanarak bu kampanyayı yürütüyoruz. Biz yaptığımız bütün çalışmalarda ülkemiz için vatanımız için yürütmeye çalışıyoruz. Biz bu referanduma inanarak yola çıktık. Çünkü bu referandum bir parti meselesi değil bir millet bir bayrak bir devlet meselesidir. Biz her ortamda kardeşlik vermeye çalışıyoruz. Bu seçimde AKP’ye CHP’ye ya da MHP’yi seçmeyeceğiz. Bu referandum da Türkiye Cumhuriyetinin rejiminin değiştirilmesine ya ‘evet’ diyeceğiz ya da ‘hayır’ diyeceğiz.  Ama şunu herkes şunu çok iyi bilsin ki millet kararını verdi millet ‘hayır’ diyecek” diye konuştu.

Kazım BOLAT