CHP'li kadınlar Ankara'ya çıkarma yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları Ankara'ya çıkarma yaptı. TBMM Dikmen Kapısı'nda tartışmalara neden olan önergeyi protesto mitingine katıldı.

  • 643
CHP'li kadınlar Ankara'ya çıkarma yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’li Kadınlar AK Parti tarafından meclise sunulan ve tepkilere neden olan cinsel istismar tasarısını protesto etmek için Ankara’da buluştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Dikmen Kapısı’nda buluşan CHP’li Kadınlara birçok kadın sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Ankara’ya bir otobüsle çıkarma yapan Kastamonu CHP İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları, protesto gösterisi sonrasında komisyona geri çekilen tasarının gündemden düşürülmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Türkiye’de büyük tartışmalara yol açan önergenin geri çekilmesinin bir başarı olduğuna işaret eden CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ülkü Yavuzoğlu, önergenin komisyona çekilmesiyle kadınların büyük bir zafer kazandığını söyledi.

Erken yaşta evlilik tasarısı olarak da adlandırılan ve tecavüzcülere üstü örtülü af getiren ve kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olan tasarının hükümet tarafından geri çekilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Ülkü Yavuzoğlu: “TBMM tarihi bir gün yaşamıştır. CHP Grup Toplantımıza katılmak ve seslerini duyurmak için Kastamonu da dahil olmak üzere ülkemizin dört bir yanından kadınlar olarak TBMM’ye adeta çıkarma yaptık. Meclis’te kadının haklı ve gür sesini haykırdık. Çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıktık. Bu tasarının geri çekilmesi ülkemizde kadınların birlikte yürüttüğü mücadelenin zaferidir. Bu tasarı, üstü örtülü af getirmesinin yanında uluslararası çocuk hakları sözleşmesine de aykırıdır. AKP’nin son yıllarda moda yaptığı ‘fiili duruma kanunu uydurma’ anlayışının tezahürü olan bu önerge, kadın ve çocuk haklarını hiçe sayan, suç olan tecavüzün aklanmasının yolunu açan bir önergeydi. Bu önergeye; bırakın milletvekili olmayı, insan olmak bile tek başına karşı çıkmak için yeterli bir nedendir. Bu konuda gereken tepkiyi en başından beri gösteren başta partimiz başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarını ve kadın-erkek demeden yurdun dört bir yanından gelerek, TBMM’yi dolup taşıran tüm kadınlarımızı kutluyorum” dedi.

Tasarının komisyona geri çekilmesinin önemli olduğunu ancak bundan sonraki süreci de yakından takip etmeye devam edeceklerini ifade eden Yavuzoğlu: “Bu insanlık dışı önergenin bir kez daha getirilmemesi ve ülke gündeminden tamamen çıkarılması için aynı duyarlılıkla hep birlikte ve kararlılıkla mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Çünkü çocuk ve kadınları korumak bir insanlık görevidir ve siyaset üstüdür” diye konuştu.

CHP’li kadınlar, kalabalık bir şekilde CHP Grup Toplantısı’nı izledi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu dinleyen kadınlar, akşam saatlerinde ise ilimize dönüş yaptı.

Kazım BOLAT