Cideli CHP'lilerden TBMM'ye ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Cide İlçe Teşkilatı, 16 Nisan Anayasa değişikliği halk oylaması öncesi Türkiye Büyük Millet Meclisine ziyaret gerçekleştirdi.

  • 895
Cideli CHP'lilerden TBMM'ye ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Cide İlçe Başkanı Tanıl Gürsoy, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri tarafından yapılan TBMM ziyaretinde, başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, partinin önde gelenleri ile 16 Nisan referandumu öncesi görüşme sağladılar.

16 Nisan referandumu haricinde Cide'nin sorunlarını da dile getirdikleri verimli bir görüşme yaptıklarını ifade eden Başkan Tanıl Gürsoy, "16 Nisan halk oylaması öncesi başta Özgür Özel olmak üzere, bir çok CHP milletvekilinin ilçemize gelerek referandum çalışmalarımıza destek olacaklarının sözünü aldık" dedi.

TBMM ziyaretleri hakkında açıklamalarını sürdüren Cide CHP İlçe Başkanı Tanıl Gürsoy, "21 Şubat 2017 Salı günü CHP Cide İlçe Teşkilatı olarak TBMM'yi ziyaretimizde CHP Grup Toplantısına katılarak başladık. Genel Başkanımızın Türk Ulusuna haftalık değerlendirmesini örgütümüzle birlikte coşkuyla izleme fırsatı bulduk. Grup toplantısının ardından, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ilçe yönetim kurulu, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyelerimizle birlikte ziyaret ettik.

Bu ziyaretimizde Genel Başkanımızla  başta ilçemizin sosyo-ekonomik sorunlarını, örgütümüzün istek ve arzularını paylaşma imkanı bulduk. Genel Başkanımızın 16 Nisanda yapılacak olan referandumda örgütlerimizin yapması gereken çalışmaları hakkında direktiflerini aldık. Genel Başkanımızda ilçemizde yapacağımız saha çalışmalarına gerekli her türlü katkı ve desteği sağlayacağı sözünü verdi.

Yapılacak referandum sonucunun ülkemiz ve milletimiz açısından ne kadar önemli olduğunu yapmış olduğumuz bu ziyaret esnasında bir kez daha görmüş olduk. Bu konuda merkez teşkilatımızda yoğun bir çaba harcadığını gözlemledik. Görüşme imkanı bulduğumuz başta Grup Başkan Vekilimiz Sayın Özgür Özel olmak üzere, bir çok milletvekilimizin ilimize ve ilçemize gelerek referandum çalışmalarımıza destek olacakları sözünü aldık. 

TBMM'de ki ziyaretimiz esnasında, partimize olan özellikle genç ve kadınlarımızın yoğun ilgi ve alakalarını gözlemledik. Bu da bizlerin bir kez daha gelecekten umutlanmasını sağladı. Aldığımız bu moral ve destekle TBMM'den ayrıldık.

Daha sonra; ülkemizin 2. Cumhurbaşkanı merhum İsmet İnönü'nün kızı Sayın Özden Toker'in daveti üzerine Çankaya'da bulunan Pembe Köşkte ki İnönü Vakfına ait müzeyi ziyaret etme imkanı bulduk. Bu ziyaretimiz esnasında İnönü'nün torunu ve Ankara Milletvekilimiz Sayın Gülsüm Bilgehan hanımefendi ile de görüşme imkanımız oldu. Bu ziyaretimiz kapsamında ilçemizin emektar öğretmenlerinden merhum Adil Özsoy tarafından İsmet İnönü'nün Ankara'da ki cenaze merasimi esnasında ki çekilmiş olan fotoğraflardan oluşan özel albümü torunu ve yönetim kurulu üyemiz Özgür Özsoy kendilerine taktim etme fırsatını buldu. Kendileri de bundan çok memnun olarak albümün İnönü Vakfı müzesinde sergileneceğini ifade ettiler. Duygusal anların yaşandığı bu ziyaretten biraz hüzünlü ve birazda geçmiş tarihimizden çok büyük dersler alınmasını gerektiğini anlamış olarak ayrıldık.

Bu Vatanın kolay kazanılmadığının, Cumhuriyetimizin kurucularının ne büyük fedakarlıklar ve çalışmalar yapmış olduğunu, dinlediğimiz ve gördüğümüz belgelerden bir kez daha öğrenme fırsatı bulduk.

Cumhuriyetimiz, demokrasimiz kolay kurulmadığı gibi kolayda yıkılmayacaktır." dedi.