Demir, Başbakan Yıldırım'dan Karadeniz Sahil Yolunu istedi

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, AK Parti'nin Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği toplantıda Başbakan Binali Yıldırım'dan Karadeniz Sahil Yolunu talep etti.

  • 1607
Demir, Başbakan Yıldırım'dan Karadeniz Sahil Yolunu istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Afyonkarahisar’da düzenlediği 25’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı başladı. Toplantıya AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan  Binali Yıldırım’da katıldı.

Toplantıda AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Başbakan Binali Yıldırım’dan bazı istek ve taleplerde bulundu. Demir, Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiği sorular arasında şunlar yer aldı: “Kamu bankalarının yatırımcı ve KOBİ’lerimizle karşı katı tutumlarını yatırımcının ve üreticinin önünü açmaları konusunda dikkatlerin çekilmesi ve ekonominin önünü açmaları konusunda hassasiyet göstermelerini ve bu konuda destekleriniz beklemekteyiz.
Karayolları ağında sadece Batı Karadeniz-Bartın-Çatalzeytin arasının artık ciddi bir şekilde gündeme alınması konusunda talimatlarınızı bekliyoruz.
YPK’ya teklif edilen Bartın Kurucaşile-Cide karayolunun Kalkınma Bakanlığımız tarafından yatırıma alınması konusunda talimatlarınızı bekliyoruz.
Kastamonu, gerek sanayi gerekse turizm ve tarımsal anlamında potansiyeli olan bir ilimiz. Başta havalimanımızın yapımı İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasından Kastamonu ilimize ulaşım kolaylaştırmakta Ilgaz Tünelimiz yılsonu açıldığında İç Anadolu koridoru Kastamonu’ya ulaşmış olacak. Bu sayede Ankara iki saate kadar düşecek. İnebolu Limanının yapımı başladı. İnebolu-Kastamonu yolu ihalesi yılsonu yapılacak. Tüm bunları göz önünde bulundurursak Kastamonu’ya yatırım için cazibe illerden bir durumuna gelmiştir. Şahsımın sanayici oluşu ve Kastamonu’ya bir yatırım kazandırma girişimlerimiz devam ediyor. 
Bu anlamda Kastamonu yatırım teşvik anlamında Doğu ve Güneydoğu ile aynı kapsama alınması en azından OSB’yi yatırım teşvikte 6. bölge kriterlerinden yaralanma anlamında talebimizi dikkate alınması hususunda taktirlerinizi bekleriz.
Enerji Bakanlığımızın bölgemizde kış şartlarındaki kesintiler ve enerji hatların yenilenmesi konusunda taşeron firmaların teknik personel, kar ve kar üstü araçların arttırılması konusundaki denetim ve yaptırımları arttırmasını bu taşeron firmaların dikkatleri çekilmesi hususunda gereğinin yapılması gerekmektedir. Özellikle köylerimizdeki uzun-süreli kesintileri yaşamak istemiyoruz”

Demir, Kastamonu 4 milyar TL yatırım alacak
AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu’nun 2016-2017 yıllarında devam eden ve programa alınacak yatırım bedelinin 4 milyar 150 milyon lira olduğunu açıkladı.
Kastamonu’ya yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Karayolları ve DSİ’nin devam eden yatırımları ile planlanan yatırımların toplamı 4 milyar 150 milyon TL olduğunu ifade ederek, “Cide-Kurucaşile yolu Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programına alındı. Yakın zamanda ihalesi gerçekleşecek. Yatırım programı, Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından imzalandı” dedi.

Demir, “Yıllardır yılan hikayesine dönen Karadeniz Sahil Yolu, Cide-Kurucaşile arası daha önce bakanlarımızla yaptığımız ziyaretlerde görüşmelerde aldığımız olumlu görüş dün itibari ile sonuçlandı. Cide-Kurucaşile yolu Başbakanımızın imzası ile yatırım programına alınmıştır. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kastamonu’nun milletvekilleri olarak ellerinden gelen bütün gayretleri gösterdiklerine dikkat çeken Demir, “Karayolları, Kastamonu için çok önemli üç projeye imza attı. Ilgaz-Kırık arası 450 milyon, Küre-İnebolu 1.230 milyon, Kurucaşile-Cide 760 milyon, Kırık Barajı 360 milyon, DSİ toplam yatırım 270 milyon, Karayollarının 2016-2017 devam eden yatırımların toplamı 1.050 milyon TL Ilgaz Tüneli 780 milyon, Devlet Hastanesi 250 milyon TL Bu anlamda toplamda devam eden ve yatırma alınan işler Karayolları ve DSİ 4 milyar 150 milyon TL’dir. Kastamonu yatırım almıyor diyenlere duyurulur. Memleketimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Vedat İKİZOĞLU