Demir: "Rıfat Ilgaz ismine kimse dokunamaz"

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu Üniversitesi Rıfat Ilgaz Meslek Yüksek Okulu adının değiştirilmesi hususunda açıklamalarda bulundu

  • 2611
Demir: &quotRıfat Ilgaz ismine kimse dokunamaz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Kastamonu Cide'li bir Milletvekili olarak son iki günde gündemi meşgul eden Kastamonu Üniversitesi Rıfat Ilgaz Meslek Yüksek Okulu adının değiştirilmesi hususu hakkında bir açıklama yapmak ihtiyacı duymuş bulunmaktayım.

Öncelikle Herkes şunu iyi bilmelidir. Kastamonu Cide ilçesi Karadeniz'in en güzel ilçelerinden bir tanesidir.

Bu ilçe iki önemli değerle hep anılır. 
1-Rıfat Ilgaz. İlçede önemli bir yeri vardır özellikle şu sözü çok önmelidir. 'Anam ne iyi etmişte beni bu güzel memlekete doğurmuş', bu anlamda siyasi görüşü ne olursa olsun tüm Cide halkı ona büyük saygı duymaktadır. Bu nedenle ilçenin Kastamonu girişine, Resmî yapılmış ve Rıfat Ilgaz'ın memleketine hoş geldiniz denilir. Adına her yıl festival'ler yapılır. 
2-Cide ilçemizin bir diğer değeri ise Sarıyazma'dır." dedi.

Demir; "Daha sosyal medyaya ve yazılı ve görsel basının bilgisi olmadan benim haberim oldu ve hemen müdahale ettim, Rektör hocamızla irtibata geçtik ve konu kapandı. Nasıl oldu ise birileri öğrenmiş ve sosyal medyada paylaşmaya başladılar konu hakkında bir kaç kez bildiri yayınlamama rağmen, bu durumu fırsat bilip farklı alanlara çekmek isteyenlere sözüm şu: biz Rıfat Ilgaz'ı geçmişteki görüşünü dikkate alarak değil Cide'li bir Edebiyatçı ve Ülkemizde önemli bir yeri olan büyüğümüz olarak saygı duyuyoruz. Rıfat Ilgaz, Cidelidir. Ülkesine bağlılığı kadar memleketine, Cide’ye de bağlılığı büyüktür. Bu işi sulandırmayalım siyasi rant elde etmek için fırsatçılık yapmayalım. Kim ne yapmaya çalışmış veya yapmak istemiş başka ne isim vereceklermiş, orasını burası değil önemli olan o ismin orda yaşatılması ben bu konuyu yakinen takip ediyorum. Ben Milletvekili olduğum sürece bu isme kimse dokunamaz diyorum ve bu konuyu burda kapatıyorum. Kapanmış bir konuyu sürekli gündeme taşımak isteyenlere ise yapacak çok işimiz var, meşguliyetinizi başka işlerde arayın diyor saygılar sunuyorum." dedi.