Demokrasi Nöbeti'ne Kürelilerden tam destek

Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, düzenlenen Demokrasi ve Milli irade nöbetinde halka seslendi.

  • 793
Demokrasi Nöbeti'ne Kürelilerden tam destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe girişimine istinaden Küre Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı ile diğer resmi kurum ve kuruluşların ortak girişimi sonucu Küre ilçesinde düzenlenen Demokrasi ve Milli irade nöbetine tüm halk destek verdi.

Küre-i Nuhas Mehteran ekibi ile şehre giriş yapan Küreliler, ardından pazar yerinde kurulan alanda toplandilar. Tosya Türk Sanat Musikisi Cemiyeti ve Abdullah Civliz'in ilahiler ve Kahramanlık Türküleri ile destek verdiği gecede kapanışı yine mehteran takımı yaptı.

Gecede konuşma yapan Belediye Başkanı Aydınlı; "15 Temmuz 2016 Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerine çökmeye çalışan bir karabasanin kendi mezarlığına gönderildiği, zalimin değil haklının, hakkın yanında olanın muzaffer kılındığı, tarihe altın harflerle kazınan bir millet zaferinin, demokrasinin vazgeçilmezliğinin sonuna kadar ispatlandığı başı kapkara , ortası şehit kanıyla kıpkızıl, sonu yüce Allah ve millet nuruyla dolu apaydın bir gecedir. Bu gecede bize demokrasi zaferini getiren, önce yüce Allah sonra Türk milletine ve dolayısıyla siz değerli halkıma sonsuz teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum. Darbeye cüret eden hainler asker üniforması giymiş, yetmemiş yargıda yuvalanmış, yetmemiş eğitimde kadrolaşmış, diyanette ve hemen her devlet yapısında kendilerine yer edinmişlerdir. Ülkede at izi it izine karışmış, diş güçler, şer odakları akbaba misali ülkenin parçalanmasını beklemeye başlamıştır. Nitekim 15 Temmuz gecesi hainler planlarını hayata geçirmeyi hedeflemişler, ancak ordunun içindeki alnı ak vatan savunucuları, yüce milletin inayeti, dirayeti ve şerefli dik duruşları, tarih sayfalarında ders olarak okutulacak kahramanlıkları sayesinde, kahr-u perişan olmuşlar ve nihayetinde teslim olmak zorunda kalmışlardır. Kahraman halk tanklara karşı gelmiş, kolunu, bacağını, sinesini hainlere karşı süper etmiş, canını vatanın müdafaası uğruna hiçe saymış, gerektiği yerde şehit düşmüştür. Üniforması şerefli, namusu bilen, vatan aşkıyla yüreği alevlenen onurlu TSK mensupları darbeye dur demiş, dik durmuştur. 1. Ordu Komutanı stratejik bir kararla Cumhurbaşkanına İstanbul'a gelmesi gerektiğini söylemiş, Bilge Lider Bahçeli'nin güvencesiyle bu karar gerçekleştirilerek Cumhurbaşkanının, Devlet başının güvenliği sağlanmıştır. Astsubay Ömer Halisdemir kalkışmacılara dur demek için şehadet şerbetini içmiş, kalkışmacı paşayı alnının ortasından vurarak, üniformasının şerefini, devletinin namusunu hainlere bırakmamıştır. Mehmetler yine Allah yolunda şehit düşmüş, yine vatanına gelebilecek felakete set oluşturmuş, yine Hak yolunda, vatan uğrunda ölüme koşmuş ve yine arkasında gözü yaşlı ama vatan sağolsun diye haykıran ana babalar, eş, evlatlar, bacı kardeşler bırakmıştır. Bu yüce insanlara Usta Necip Fazıl'ın bir şiiri ile seslenmek istiyorum.

Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte,
Ölsekte sevinin, eve geri dönsekte,
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte,
Gün doğmuş gün batmış, ebed bizimdir !...

15 Temmuz hain kalkışmasında, sokaklara dökülen, kalkışmaya dur diyen, darbenin karşısında dimdik duran ve hala meydanlarda demokrasi nöbeti tutan bu yüce millet! Sizi anlatmaya hangi kelime yeter, hangi kahramanlık cümleleri sizin bu dirayetinizi, bu tarihi duruşunuzu anlatır inanın bilemiyorum. Gün birlik olma günüdür. Hacı Bektaş-ı Veli'nin dediği gibi "Bir olalım, iri olalım, diri olalım "

Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor ve bu yüce milletin önünde saygıyla eğiliyorum .
YÜCE ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSIN." dedi.

Coşku ile kutlanan gece de Belediye ve Kaymakamlık tarafından çok sayıda Türk bayrağı ve meşale dağıtıldı.