İGM'de otomobil fabrikası tartışması!

AK Parti Karabük İl Başkanı'nın otomobil fabrikası ile ilgili açıklamaları İl Genel Meclisi'nin gündemine taşındı.

  • 1098
İGM'de otomobil fabrikası tartışması!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Değirmenci: “Son 2 yılda Kastamonu’ya ne yapıldı?”
Bayramoğlu: “Bizimle hizmet yarışına girenler sınıfta kalır”

MHP’li üye Salim Değirmenci fabrika konusunda yetkililerin açıklamalarının lafta kaldığını icraat göremediklerini belirtirken AK Partili üye Sabri Bayramoğlu ise iktidarın icraatları ile yarışa gireceklerin sınıfta kalacağını söyledi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar’ın, yerli otomobil fabrikasının Eskipazar'da kurulması için talepte bulunduklarını açıklaması ve açıklamalarının basına yansıması İl Genel Meclisi’nin gündemine taşındı. MHP Taşköprü Üyesi Salim Değirmenci yerli otomobil fabrikası için Kastamonu adını sürekli gündemde tutanlara göndermede bulundu.

Gündem dışı söz alan Salim Değirmenci özellikle seçim dönemlerinde gündemden düşürülmeyen yerli otomobil fabrikası için Karabük il başkanının yaptığı açıklamalara cevap beklediklerini söyledi. Seçim dönemlerinde konunun sürekli dile getirildiğini, söylemlerin laftan öteye gidemediğini kaydederek: “Basından takip ettiğimiz kadarıyla bir milletvekilimizin dile getirdiği yerli otomobil fabrikasına Karabük’te talip olmuş. Açıklamalara göre konu hakkında mesafe kaydedilmiş. Karabük'te her şart oluşmuş, Karabük, Batı Karadeniz'in giriş kapısıymış. Yerli otomobil fabrikası da Karabük’e yakışırmış. Şimdi sormak gerekiyor bu açıklamalara nasıl cevap verilecek. Sayın milletvekilimiz İnebolu Belediye Başkanı ile uğraştığı kadar yerli otomobil fabrikası ile uğraşmış olsaydı belki ciddi bir mesafe kat edebilirdik. Sayın milletvekili belediye ile uğraşmayı bıraksın da Kastamonu’nun istihdamına katkı sağlayacak fabrikalar kurulması için öncülük etsin. Son iki yılda Karabük 17 fabrika kurulduğunu belirtiyor. Acaba Kastamonu’ya istihdama katkı sağlayacak düzeyde kaç fabrika kuruldu? Kurulan fabrikaların hem istihdama hem de ekonomiye nasıl yansıması oldu? Kalabalık ortamlara güzel şeyler söyleniyor lakin görüyoruz ki sadece söylemlerden ibaret. İcraat noktasında bir şey göremedik. Laflarla değil icraatlarla gündeme gelsek daha iyi olur” dedi.

“HİZMETLERİMİZİ KİMSE TARTIŞAMAZ”
MHP Taşköprü Üyesi Salim Değirmenci’nin İl Genel Meclisi salonunda yaptığı açıklamalara cevap AK Parti Gurup Başkanı Sabri Bayramoğlu’ndan geldi. İl Genel Meclisi’nin siyaset değil icraat makamı olduğunu belirten Sabri Bayramoğlu siyasi tartışma yapılmasının uygun olmadığını dile getirdi. Yapılan açıklamalara cevap vermeyi uygun bulmadığını ancak partilerine yönelik bir açıklama olduğu için cevap verme durumunun hasıl olduğunun altını çizen Bayramoğlu: “Sayın vekilimizin otomobil fabrikası ile ilgili açıklamalara bilgim dahilinde olmadığı için cevap vermeyeceğim. Lakin son 2 yılda istihdam alanında Kastamonu’ya bir şey yapılmadığı yönündeki eleştirileri kabul etmiyorum. Son iki yılda sadece Seydiler’e 9, Tosya’ya 20 yeni fabrika kuruldu. Bilmeyenler öğrensin. Bizim AK Parti olarak yaptıklarımız ortada. Bunları kimse tartışamaz. Hizmet konusunda kimse bizimle yarışmasın. Bizimle hizmet yarışına girenler sınıfta kalır. Yapılanlar ortadadır” diye konuştu.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timuçin Saylar, yaptığı açıklamada Karabük'te her şart oluştuğunu, yerli otomobil fabrikasının Karabüke’e yakışacağını, bu konudaki taleplerini bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini ve olumlu görüş aldıklarını ifade etmiş TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile randevu alarak yerli otomobil fabrikası konusunda yeni kurulan İhtisas OSB alanına yapılması konusunda görüşmelerde bulunacaklarını açıklamıştı.

ÜYELERDEN TEMSİL ORANI TEPKİSİ
Öte yandan İl genel Meclisi’nin geçen ay gündemine gelen Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi’nin Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki katılım payının düşürülerek İl Özel İdaresi ve Taşköprü Belediyesi’ne aktarılması konusunda hazırlan Hukuk İşleri Komisyonu raporu üyeler arasında ikileme sebep oldu. İl Özel İdaresi ile Taşköprü Belediyesi’nin katılım paylarının yüzde 35’ten yüzde 45’e yükseltilmesine rağmen İl Özel İdaresi’nin temsil hakkının 5,  Taşköprü Belediyesi’nin ise 6 olmasına üyelerden itiraz geldi.

Katılım payının yüzde 35’ten yüzde 45’e çıkarılması durumunda İl Özel İdaresi’nin yıllık ödediği katkı payının 120 bin TL’den 155 bin TL’ye çıkacağını kaydeden üyeler katılım oranının ve katılım payının artmasına rağmen temsil hakkının artmamasının kabul edilemez olduğunu belirtiler. Teklifin mevcut durumu itibariyle kabul edilmesinin ileride daha farklı sorunlarına yaşanmasına sebep olabileceğini kaydeden üyeler konunun mutlaka eşit şartlar düzeyinde yeniden ele alınması gerektiğinin önemine işaret etti.

Kazım BOLAT