Kastamonu'ya Muhtarlık Müzesi kurulacak

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, Kastamonu'da Muhtarlık Müzesi kurulacağını açıkladı.

  • 1951
Kastamonu'ya Muhtarlık Müzesi kurulacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, geçtiğimiz hafta Başbakan Binali Yıldırım’ın muhtarla ile düzenlendiği toplantıya katıldığını belirterek, “Geçtiğimiz hafta başbakanımızla görüşme imkanı bulduk. Kastamonu’muzun yöresel ikramlarını Başbakanımızla paylaştık. Kastamonu’da son yıllarda yapılan yatırımlar Ilgaz Tüneli, Havaalanı ve İnebolu Limanından bahsettik. Başbakanımız, muhtarların çalışmalarının her zaman yanında oldu. Terörle mücadele de FETÖ operasyonunun ardından Hükümetimizin yanında olduğumuzu ve Kastamonu muhtarları olarak ‘evet’ dediğimizi söyledik. Bunun üzerine Başbakanımız tespihini hediye etmek istediğinde ‘kabul edemem, taşıyamam, teşekkür ederim’ dedim. Başbakanımız ‘tespihi taşıyacaksın’ dedi. Bizde kabul ettik” dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği olarak Muhtarlık Müzesi taleplerini Başbakan Binali Yıldırım’a tekrar ilettiklerini ifade eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, “Muhtarlık Müzesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına müracaatta bulunduk. Bakanlıktan onay çıktıktan sonra Muhtarlık Müzesi’nin kurulması için vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacağız. Muhtarlık Müzesi, Türkiye’de bir ilk olacak. Tüm Türkiye genelindeki muhtarlarımıza, valilik kanalıyla ulaşıp ellerindeki bilgi ve dokümanları bu Muhtarlık Müzesinde sergilemek için talep edeceğiz. Muhtarlık, hükümetimiz sayesinde hem ekonomik olarak hem de itibar olarak arttı. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Muhtarlık Müzesi taleplerini Başbakan Binali Yıldırım ile yaptıkları sohbette hatırlattığını söyleyen Yapıcıoğlu, “Muhtarlık Müzesi hayata geçtiğinde tespihi müzede sergilemek istediğimi belirttim. Muhtarlık Müzesi için Başbakan talimatın verildiğini, en kısa zamanda da hayata geçeceğini vurguladı. Vekillerimizin müzenin takipçisi olduğunu ifade etti” şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım’dan sonra TBMM’de AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir ile de görüşme imkanı bulduklarını aktaran Yapıcıoğlu, “Başbakan’dan sonra vekillerimizle görüştük. Referandum öncesi vekillerimiz muhtarlarımızın tamamıyla görüşeceklerini ve referandum hakkında bilgi vereceklerini dile getirdi” ifadelerini kullandı.