KGM'nin Türkiye genelinde en büyük yatırım bütçesi, Kastamonu'ya ayrıldı

Milletvekili Murat Demir, Kastamonu'da Karayolları Genel Müdürlüğünün yaptığı ve yapmayı planladığı yatırımlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İnebolu, Araç, Karabük, Azdavay ve sahil boyunca Karayolları Genel Müdürlüğünün hizmetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

  • 2436
KGM'nin Türkiye genelinde en büyük yatırım bütçesi, Kastamonu'ya ayrıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Murat Demir ve Milletvekili Metin Çelik, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’ı makamında ziyaret etti. Karayolları Genel Müdürlüğünün, bölgedeki ve Kastamonu’da yapmış olduğu ve yapmayı planladığı yatırımlar ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

“Karayollarının devam eden yatırımları 6 Milyarın üzerinde…”
Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Demir, Karayolları Genel Müdürlüğünün bu yıl Türkiye genelinde en büyük yatırım bütçesini Kastamonu İline ayırdığını ifade ederek şunları söyledi; “850 milyon bedelli Kırık Varyantı projesi ihalesi yapıldı. İnebolu-Kastamonu yolu ihalesi sonuçlanmak üzere ihale bedeli 1,900 milyon TL. Ayrıca; Araç, Karabük, Kastamonu yolu, Azdavay-Kastamonu yolu ve toplamda 3,5 milyarlık yatırım yapılıyor. Bunun yanında Cide’den başlamak üzere sahil kesiminde tadilat ve bakım çalışmaları devam ediyor. Bu işin ihale bedeli ise 13 milyon civarında. Ayrıca, Genel Müdür İsmail Kartal’dan Kastamonu-Taşköprü yolu için 2018 yılı içerisinde sıcak asfalt sözünü de aldık” dedi. 

“Bartın-Kurucaşile yolunu 2019 yılı içerisinde tamamlanacak”
Milletvekili Murat Demir, sahil yolu ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 2019 yılı içerisinde Çakraz-Kurucaşile yolunun tamamlanacağını ayrıca proje değişikliğinden dolayı Kurucaşile-Cide yolu ihalesinin 2018 yılının ilk çeyreğinde yapılacağını belirterek şunları söyledi; “Çakraz-Kurucaşile yolu ihale edildi, 2019 yılına kadar Kurucaşile’ ye kadar yol bitecek. Kurucaşile Cide arası uygulama proje etüd  çalışması devam ediyor. Cide içinde geçecek yol güzergâhında özellikle Ece Mahalle sakinleri ve Belediye Başkanımız yoğun isteği nedeni ile bir güzergah değişikliği olmuştur. Bu güzergah değişikliği sonucu ilave projeye 2400 metre bir tünel ve bir kavşak bir kısa viyadük ilave edilmesi sebebi ile proje yapım ihalesi 2018 Yılı ilk çeyreğine uzayacak” dedi.

Görüşmede, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, sahil yolunun Genel Müdürlüğün öncelikli projeleri arasında yer aldığını, Sayın Bakanımızın ve Sayın Başbakanımızın konuyu takip ettiklerini, sahil yolunu Cide ve sonrasında İnebolu’ya ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

“Yapılan yatırım ve hizmetleri adım adım takip ediyoruz”
Milletvekili Murat Demir görüşme sonrasında şunları söyledi; “Hemşerilerimiz hiç merak etmesinler. Bizler Kastamonu’muza yapılacak, yapılması planlanan yatırımları ve hizmetleri adım adım takip ediyoruz. Kastamonu yol açısından zor bir coğrafyada bulunuyor. Sahil ve iç kesim ayrımı yapmadan, köy şehir ayrımı yapmadan ulaşımı kolaylaştırmak için ne tür hizmet gerekiyorsa onun yapımının takipçisi olacağız. Karayolları Genel Müdürümüz ile verimli toplantı gerçekleştirdik. Kendisine başarılar diliyoruz” dedi.

Devlet Hastanesi binası yapımı ile ilgili ihale süreci başlıyor
Bağyurdu eski Okul arsası ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı vize verdi. Cide’ye özel proje geliştirilerek yeni hastane binası yapılacak. İhale süreci başlıyor. Cide Devlet Hastanesi yeni binasının yapım ihalesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı Bağyurdu Mahallesindeki 8 dönümlük okul arsasının, Sağlık Bakanlığına tahsisin devri ile ilgili onayı verdi. Onay Kastamonu Valiliğine ulaştı. Tahsis konusunda önceki günlerde çıkan pürüz, Milletvekili Murat Demir’in araya girmesi ile çözülmüştü.

Cide’ye yapılması planlanan yeni hastane binası işini yakından takip eden Milletvekili Demir, Cide’ye özel proje uygulaması ile hastane binası yapılacağını belirterek şunları söyledi; “Cide Devlet Hastanesi Tip proje kapsamından çıkarılıp bölgeye has bir proje uygulaması yapılacak. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı Temmuz ayında proje ihalesine çıkıyor ve Ekim ayında da yapım ihalesi gerçekleşecek. Biz istiyoruz ki yapılacak bina Cide’nin güzelliğini bozmasın. Yöremize özel olsun” dedi.