Maşalacı, Ballıdağ Hastanesi için çağrıda bulundu

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, Sayın Valimize, milletvekillerine, Daday belediye başkanına, siyasi parti il başkanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına Daday Ballıdağ Hastanesi için çağrıda bulunuyorum dedi.

  • 1347
Maşalacı, Ballıdağ Hastanesi için çağrıda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP'li Maşalacı, Daday Ballıdağ Hastanesi için basın açıklamasında bulundu.

Maşalacı; "Yaklaşık 53 bin dönüm arazi üzerine inşa edilen, 1954 yılında yapımı tamamlanan 150 oda ve 350 yatak kapasiteli Daday Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi; özellikle 70'li, 80'li yıllarda verem, astım, koah, zatürre gibi hastalıkların tedavisi için tam kapasite ile hizmet vermiştir.

Ülkemizde diğer bölgelerde de göğüs hastalıkları hastanesi sayısının artması ile beraber gün geçtikçe hasta sayısı ve personel sayısı giderek azalmış olup; 57. Hükümet döneminde (3'lü koalisyon) doktor ve yardımcı personel atanarak eski günlerine döndürülmeye çalışılmış, 58. Hükümet döneminde çalışma ve sosyal güvenlik bakanı olan Murat Başesgioğlu tarafından tadilatı yaptırılmış olmasına rağmen 2009 yılında maalesef kaderine terk edilerek tüm teçhizatıyla birlikte kapısına kilit vurulmuş ve bina günümüzde çürümüş ve içindeki ekipmanlarıyla birlikte harap bir durumdadır. 53 bin dönüm üzerine kurulan hastanede o dönemin şartlarında lojmanları, çocuklar için oyun parkı, hastalar için yürüyüş parkuru gibi bir çok sosyal tesisi de barındıran hastanenin içinde, o günün şartlarında tiyatro salonu bile ihmal edilmemişti.

Özellikle 2007 yılından bu tarafa her dönemde seçim malzemesi olarak kullanılan ve açıldı açılacak denilen hastane en son Hacettepe Üniversitesi tarafından geriatri merkezi (yaşlı bakım merkezi) olacağı ifade edilmiş olsada üniversite de bu çalışmasından vazgeçmiştir ve çürümeye terk edilmiştir.

O günden bugüne yine dönem dönem gündeme gelen hastane için yerli yatırımcı bulunamamış ve geçen günlerdeki yerel gazetelerimizden ve geçen gün sosyal medyadan öğrendiğime göre Daday Ballıdağ Hastanesi yabancı yatırımcılar (AB) tarafından görücüye çıkmıştır.

Yerel gazetelerdeki habere göre; faaliyetlerini İstanbul'da sürdüren Kastamonulu hemşerimiz Muammer Şaban Faki'nin girişimleriyle, Hollandalı yatırımcı Willy Arentsen, Rizeli işadamı Harun Yılmaz, Avrupa Birliği (AB) Kredi Uzmanı Alper Yönter, Şişli Kas-Der Başkanı Muzaffer Taş ve Ahmet Cezmi Yılmaz Daday'a gelip bölgeyi gezdiler.

Daday Kaymakamı Süleyman Polat ve Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş'ı da makamlarında ziyaret eden Willy Arentsen ve beraberindeki heyet, Ballıdağ Hastanesi'nin bulunduğu alanda Kanser Hastanesi ile Yaşlılar Bakım Evi (Geriatri Merkezi) ve Huzurevi açmayı planladıklarından söz etti.

Bu yatırım için Ballıdağ Hastanesi binasının yıkılmasının şart olduğunu kaydeden heyet, mevcut bina üzerinde bir yatırım yapılabilmesinin söz konusu olamayacağını ifade etti demiş.

Sosyal medyada ise AKP milletvekili sayın Murat Demir; Daday ilçemizdeki Ballıdağ Hastanesi için yatırım yapmayı planlayan, Fransız yatırımcılarla bir görüşme yaptık. Daday'da geniş kapsamlı bir spor kamp merkezi kurmayı planlayan firma ile önümüzdeki günlerde yeniden Kastamonu'da bir araya geleceğiz demiş.

Yılan hikayesine dönen hastanenin akıbeti ve ilçenin kaderine terk edilmiş durumu için gülsek mi ağlasak mı? Bakıyorum da Beyler ilçeye yabancı yatırımcı getirmek için sıraya geçmiş birbirinizle yarış eder hale gelmişsiniz. Herşeyi elinden alınmış olan ilçemize hem ekonomik hem de sosyal manada katkı sağlayacak olan 53 bin dönümlük bu alan için bir Dadaylı hemşehriniz ve MHP İl Başkanı olarak; buradan başta Sayın Valimize, AKP milletvekillerine, Daday belediye başkanına, siyasi parti il başkanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunmak istiyorum. En kısa zamanda bir araya gelelim, istişareler yapalım. Ortak aklı sağlayalım ve bir lobi oluşturarak Sağlık Bakanlığının kapısına gidelim. Devletimizin sıcak elinin buraya uzatmasını sağlayarak ilçemizin kalkınmasını sağlayalım ve bizatihi buraya yapılacak yatırımın bakanlık bütçesi ile oluşturulmasına katkı sağlayalım.

Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ'ın daha önceki Bakanlığı döneminde vermiş olduğu sözünü de kendisine hatırlatmış oluruz."