MHP Kastamonu teşkilatlarından Ankara'ya çıkarma!

MHP Kastamonu teşkilatları, TBMM'deki grup toplantısına katıldılar.

  • 1384
MHP Kastamonu teşkilatlarından Ankara'ya çıkarma!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, MHP Kastamonu Merkez İlçe ve diğer tüm ilçelerin MHP İlçe Başkanları, MHP'li İnebolu, Bozkurt ve Ağlı Belediye Başkanları, MHP'nin İl Genel Meclisi Üyeleri, MHP'nin Belediye Meclis Üyeleri, MHP İl Kadın Kolları Başkanı ve Yönetimi, MHP'nin TBMM'deki Grup Toplantısına iştirak ettiler.

Grup toplantısı sonunda MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, MHP Lideri Dr.Devlet Bahçeli'ye MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Merhum Alpaslan Türkeş'in vefat etmeden önce Kastamonu'ya gelişinde Alperenler tarafından karşılandığı fotoğrafın tablosunu ve Kastamonu'nun yöresel ürünlerinden oluşan hediye sepeti taktim etti. Sonrasında MHP Genel Merkezine geçildi ve oradaki misafirler ile yenilen yemek sonunda MHP Lideri Bahçeli Kastamonu'dan geleni heyeti kabul etti.

Genel Merkezde yapılan toplantıda konuşan Bahçeli; Kastamonu'nun MHP tarihinde dünden bugüne önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Kastamonu heyeti olarak kalabalık bir şekilde katılım olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

MHP'nin iktidar olduğu yıllara atıfta bulunan Bahçeli; MHP'nin başına geçtiği günden bu yana, parti olarak devletinin ve milletinin yanında bulunduklarını söyleyerek, demokrasiye inançlarından ötürü darbe girişimine kesinlikle karşı çıktıklarını belirtti. Darbenin olduğu akşam yaşadıklarını Kastamonu teşkilatıyla paylaşan Bahçeli; darbe gecesi MHP - AKP arasında AKP kurulduğundan bu yana süre gelen siyasi kırgınlık, kızgınlık ve hesaplaşmaları bir yana bırakarak, MHP olarak bu durumu fırsata çevirmediklerini, Yüce Türk Milletinin hükumet kurma yetkisi verdiği hükumete karşı yapılan darbe girişiminin yanlış olduğunu ve Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu söyledi. Darbe gecesi evine giderken, jetlerin alçak uçuş yapması sebebiyle durumun anormalliğini tahmin ederek derhal genel merkeze geri döndüğünü, ardından özel kalemine Başbakan'a ulaşmasını, bunun kalkışma olduğunu ve kesinlikle kalkışmaya karşı olduğumuzu belirtmesi talimatını verdiğini ifade etti.

Ayrıca Bahçeli, partisinin içerisine sızma girişiminde bulunan FETÖ örgütüne mensup kişilerin parti içerisine fitne yaydıklarını ve onlara itibar edilmemesini, süreci başlayan kongrelerde FETO örgütü ile uzaktan yakından bağı - bağlantısı olanların tespit edilmesi halinde partiden derhal uzaklaştırılmaları gerektiğini ifade etti.

Toplantıdan sonra günün hatırası olarak Kastamonu heyeti ile Genel Başkan Devlet Bahçeli hatıra fotoğrafı çektirdiler.