MHP'li Çınar "Milletvekili Demir sözünü tutmalı"

24 ve 25. Dönem MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar basın açıklamasında bulundu.

  • 1661
MHP'li Çınar &quotMilletvekili Demir sözünü tutmalı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çınar; "AKP Milletvekili Sayın Murat Demir, 21 Mayıs 2016 tarihinde yapılan merkez ilçe kongremizde yapmış olduğum konuşmaya, konuşmanın içeriğini anlamadan cevap vermiştir.

Benim sözlerim iktidar milletvekillerinin yerel yönetimleri ve akabinde yapılan 1 Kasım seçimlerini kazanmak için verilen sözlerin hala yerine getirilmemiş olmasını hatırlatmadan ibarettir.

Herkesin bildiği gibi 2014 yerel seçimlerinde Kastamonu'ya gelen Sayın Recep Tayyip Erdoğan Uğurlu Hastanesinin açılacağının sözünü vermiştir. Ancak aradan geçen 3 yıla rağmen hastane hala açılamamıştır.

Sayın Demir'in planlı kamu yatırımlarını sanki kendi himmetiyle hayata geçirilmiş gibi göstermesi ve bunları bana cevap vermek için söylemesi gerçekten sadece "altta kalmayım cevap vereyim" mantığından başka bir şey değildir.

Sayın Demir benim milletvekili dönemimde neler yaptığımı da sorgulamıştır. Sayın Demir bilmelidir ki ben bir muhalefet milletvekili olarak görev yaptım. Kastamonu'muzun ve ülkemizin sorunlarıyla alakalı da 160 tane soru önergesi ve kanun teklifi verdim. Şimdi Sayın Demir bir araştırma yapıp mensubu olduğu iktidarın soru önergelerime ve gündeme getirdiğim Kastamonu'nun sorunlarına karşı neler yaptığını ortaya koyması gerekir.

Milletvekilliği dönemim boyunca daima köylerimizin, insanlarımızın, Kastamonu'muzun sorunlarını her platformda dile getirdim. Bunların sonucunda Havalimanı, Ilgaz Tüneli, Hastane binası, Kırık Barajı gibi projeler hayata geçirilmiştir.

Bunlarla ilgili yaptığım konuşmalar, verdiğim önergeler meclis tutanaklarında mevcuttur.

Benim gündeme getirmek istediğim konu hem belediyenin hem de 3 milletvekilliğinin iktidar partisinde olmasına rağmen Kastamonu'muz için ses getirecek, yeni bir vizyon kazandıracak bir projenin hayata geçirilmemesi ya da yarım kalmış projelerin 3 yıldır bitirilmemesidir.

Her şeyden önce yapılması gereken bir şehrin öncelikli ve genel sorunlarının çözülmesidir. Sayın Demir bir gün hastanemizin acil servisine ya da yoğun bakım servislerini ziyaret ederse ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır.

1 Kasım seçimlerinde Kastamonu'ya otomobil fabrikası kurulmasının sözünü veren Sayın Murat Demir'den bu sözünü tutmasını ve Kastamonu'ya yerli otomobil fabrikasının kurulmasını sağlamasını da bekliyorum.

Ben ve partim Kastamonu'nun sorunlarının çözümü için her türlü desteği vermeye hazırım. Milletvekilliği dönemimde olduğu gibi hiçbir görevim olamadan da gece gündüz Kastamonu için çalışmaya ve koşturmaya devam edeceğim. Söylediğimiz eleştiriler Kastamonu halkına daha iyi hizmet getirilmesi ve sorunların çözülmesi içindir.

Yapılan ve yapılacak olan tüm yatırımları destekliyor ve bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapmamız gereken en önemli şey yeni anayasa ile birlikte 600'e çıkan parlamenter sayısından Kastamonu'ya düşen rakamı artırmaktır. Kastamonu artık 3 vekille değil 4 vekille parlamentoda temsil edilmelidir. Bunun için istihdama yönelik yatırımlar yapılmalı ve gençlerimize iş, yeni iş imkânları sağlayarak başka illere göç etmesini engellemeliyiz. Artık Kastamonu göç veren değil göç alan bir il haline gelmelidir.

Bunu sağlamak en başta iktidarın görevidir. İşte bahsettiğim yeni vizyon da budur."