Milletvekili Demir "'idam' geri gelsin"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, darbe teşebbüsüne tepki göstererek, 'Bu hainliğin cezası idam olmalı' dedi.

  • 614
Milletvekili Demir "'idam' geri gelsin"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki bir grup subayın darbe kalkışmasının ilk şaşkınlığının atılmasının ardından, bu suça karışanların nasıl bir ceza alacakları gündeme geldi. AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, ülkede kalkışılan darbe girişiminden sonra yapılan ilk meclis toplantısına katıldı. Toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Ankara’da karşılaştığı manzara karşısında söyleyecek bir söz bulamadığını ifade eden Demir, vatana bu denli ihanetin cezası için idam cezasının geri gelmesi gerektiğini ifade etti.
Milletvekili Demir yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi; "Demokrasi mücadelesi verirken devletin silahını halkımıza çeviren kardeşlerimizi acımadan katleden hainler en kısa zamanda hak ettikleri cezayı çekeceklerdir. Dün Ankara'da, TBMM, Genel Kurmay Karargahında, Emniyet Genel Müdürlüğünde ve Kızılay Ulus Meydanlarındaki manzarayı gördükten sonra söylenecek tek söz var, vatana bu denli ihanet eden alçaklara emin olun verilecek tek ceza idamdır. Neden mi? Sayın Cumhurbaşkanımızın oteline bomba ile saldıran ve maskeli komandolar indirerek direk canına kasteden, Başbakanımızın Meclis'teki ofisine bizzat hedef alarak, Başbakanımız ve vekillerimizin canına kast edenler, kurtuluş savaşında bile çalışmış olan Gazi Meclisimize uçakla helikopterle, bomba ve füze atan, halka helikopterden ateş açıp tarayan, tanklarla halkı ezip geçmenin cezası idam olmalıdır. Ama en önemlisi inancımız odur ki, 'göklerden gelen bir karar vardır' işte o karar Başta Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı ve ülkemizi koruma altına almıştır. Buda Allah-CC kararıdır. Onun kararının üzerinde karar yoktur. O her zaman inanmışların yanındadır."
Ayrıca, Milletvekili Murat Demir, ülke genelinde vatandaşların demokrasi nöbeti için, sokakları boş bırakmama çağrısında bulundu.