Milletvekili Demir "İki dönem vekilliğinde ne yaptın açıklayıver"

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, eski MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

  • 6744
Milletvekili Demir "İki dönem vekilliğinde ne yaptın açıklayıver"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demir; "Siyasi hayatımda tek bir amaç güttüm. Bu da hiç bir beklenti içinde olmadan memleketime hizmet etmek. Çünkü yola bu amaçla çıktım. Hamdolsun 1 Kasım 2015 seçimlerinde kimsenin beklemediği ama benim yürekten inandığım bir şekilde 3. sıradan seçilerek Milletvekili oldum. Şükürler olsun. Kastamonu’ya geldiğim ilk günden itibaren zor bir süreç olduğunu biliyordum, zoru da seven bir kişiliğim olduğu için yola koyulduk. Azınlıkta olan ve asla Kastamonu umurlarında olmayan, kendi çıkarları, menfaatleri için bir amaç içine giren bazı kişiler (Murat Demir’den) yani şahsımdan ciddi rahatsızdılar. Bunu biliyordum, çok iyi görüyordum. Ama bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun, karalamaya çalışan arkadaşlara sesleniyorum. “Ne yapsanız boş, göklerden gelen bir karar var.” Kastamonu’ya benim hizmetim 2019 yılına kadar  Milletvekili olarak devam edecek.

Bu Milletvekilliğimden rahatsız olanlar şunu unutuyorlar ben bir iş adamıyım, kurulu bir düzenim var, bu düzenimi iki şeyden dolayı bozdum; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sevgisi, Kastamonu sevgisi. Fakat siz bunu anlayamazsınız. Çünkü içiniz fitne ve fesatlık dolu.

Dün Sayın Emin Çınar MHP Merkez İlçe Kongresinde talihsiz açıklamalar yapmış. Sayın Vekilim sizi Allah için seviyorum, ama şimdi böyle bir açıklamaya ne gerek vardı anlamadım.

Sayın Çınar “icraat olarak bir şey görmüyoruz” demiş, Sayın Çınar mesela ne görmek istiyorsunuz ya da görmek istiyor musunuz, bakış açınız çok önemli.

18 aylık süreçte ne mi yapıldı? Kırık Barajı ihale edildi. Sayın Çınar yatırıma alınıp ihalesi yapılamayan bir çok proje vardır önemli olan ihalesinin yaptırılması ve işe başlanılmasıdır. Bununla beraber Belediye’nin atık su arıtma tesisinin DSİ tarafından yapımı için çalışma başlatıldı. (DSİ Kastamonu toplam yatırım bedeli 890 milyon TL.) İnebolu limanı sorunu çözüldü. 200 milyon yatırım için hazır konuma getirildi. En önemlisi İnebolu –Seydiler yolu ihale edildi.17 firma teklif verdi ve 15 gün sonra sonuçlanacak 1,900 milyar TL (bu rakam sizce ne anlam taşıyor) Kırık Tüneli sonrası Varyant Projesi ihalesi yapıldı, teklifler alındı. Sonuçlanması bekleniyor 19 km bir tünel bir viyadük Toplam 470 milyon TL. Kurucaşile Çatalzeytin Karadeniz Sahil Yolu yatırım programına aldırıldı. Toplam maliyeti 6,5 milyar TL, Kurucaşile- Cide arası proje çalışması son aşamaya geldi ve proje bitiminde direk ihale edilecek 810 milyon TL. Tıp Fakültesi konusu Sağlık Bakanımızla yeni görüşüldü. Hızlı bir şekilde aplike edilecek ve tadilata başlanacak. Sağlık yatırımı. Rehabilitasyon Merkezi 100 odalı 200 yataklı olarak yeni yapılarak yatırıma alındı. Sağlık yatırımı. Kastamonu merkeze iki adet Sağlıklı Yaşam Merkezi yapılacak. Bakan Bey talimatı verdi. İnebolu Devlet Hastanesi inşaatı birilerinin engellemesine rağmen başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Kastamonu 2017- Yılı Yatırım Bütçesi 97 milyon TL. Bu noktaya nasıl çıktı bir araştır lütfen. Köydes ödeneklerinde Kastamonu geçen yıl 17 milyon TL ödenek verilmişken nasıl oldu da bu yıl 45 milyon TL.ye çıktı. ( Şunu söyleyeyim Türkiye genelinde artan bu ödeneklerde başarı en fazla  Kastamonu Milletvekillerinindir.) Azdavay Kastamonu yolu ihale edildi. Müteahhitle sözleşme imzalandı. Taşköprü ve Devrekâni ilçelerine doğalgaz sanırım kediliğinden gelmedi. Murat Demir olarak Organize Sanayide CNC tezgahları üretecek bir firmayı ben getirdim ve projesi bitti. İnşaata başlayacak ve İl olarak 50 kişiyi istihdam edecek. Aynı zamanda 3 firma ile görüşmelerim devam ediyor. Sayın Faruk Özlü Bakanımızdan taleplerimiz oldu. Küçük sanayilerin taşınması ve bir Serbest Bölge kurulması hakkında. Liman bitiminde Seydiler Bölgesinde, bir stratejik bir yatırım sözü aldık. Sayın Çınar, bunlar 18 aylık icraatlar fazlası var tek tek saymak istemiyorum.
Peki ben sana sormak istiyorum. Senin iki dönem vekilliğinde yaptığın icraatları lütfen bir açıklayıver, bilelim. Ben bilmiyorum. İcraat yapmak hizmet etmek için ille de iktidardan vekil olmak önemli değil milletvekili olmak yeterli.

Eğer bizim bir eksiğimizi görüyorsan yapılması gereken; ilk iş olarak gel istişare edelim. Birlikte ne yapılacaksa yapalım.
Uğurlu Hastanesi ile ilgili daha geçen üç Vekil ve Belediye Başkanı Sayın Bakanı ziyaret ederek ruhsat süresi bitmek üzere olan bu hastanenin ruhsatın uzattırdık. Diğer konuda Belediye Başkanı ve biz üç Vekil olarak bir çok kapı çaldık. Fakat hastanenin icradan satılık olması ve hukuki sıkıntıları yüzünden ihalelere giren olmuyor.
Bir öneriniz varsa lütfen paylaşın birlikte çözelim.
Belediyenin çalışmalarını eğer görmüyorsan, göremiyorsan bir demeyeceğim. Takdir halkımızın diyorum.
Önümüzde 29 ayımız daha var. Kastamonu’ya hizmet edebilmek için size tavsiyem ya gelin birlikte hizmet edelim ya da bizi izlemeye devam edin."