Milli İrade Platformu'ndan siyasi partilere teşekkür ziyareti

Milli İrade Platformu AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, MHP İl Başkanı İbrahim Maşalacı'yı ziyaret ederek 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimi sonrasında darbecilere yönelik takındıkları tavır nedeniyle teşekkür etti.

  • 1093
Milli İrade Platformu'ndan siyasi partilere teşekkür ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'daki 46 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Milli İrade Platformu AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, MHP İl Başkanı İbrahim Maşalacı’yı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Darbe girişiminde bulunanların güç odaklarının maşalığını yaptıklarını belirten AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay, yaşanılan sürecin yeni bir kurtuluş savaşı olduğunu söyledi. Uluay: “Biz de onlara gösterdik ki, konu vatan, milletse gerisi teferruat deyip sokaklara çıkabiliyoruz. Tankların altına yatıp canımızı hiçe sayabiliyoruz. 15 Temmuz bir Çanakkale Savaşı kadar önemliydi” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin içinden bir hayır çıktığını belirten CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, şer hadise sonucunda Türkiye siyasetinde güzel diyalogların ortaya çıktığına dikkat çekti.

“Milli İrade her zaman için ülkeyi yönetmelidir”
Muzaffer Bıyıklı: “Biz diyalogla bir sürü konunun halledilebileceğine inanan insanlarız. Demokrasilerde zaten temel koşullardan biri diyalog ve uzlaşmadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbe teşebbüsüne karşı olduğumuzu belirten bir açıklama yaptık. Halkın tepkisini ortaya koymak için İstanbul’da bir miting gerçekleştirdik. Yaşanan bütün bu darbelerin demokrasiye zarar vermekten başka hiçbir işe yaramadığını gördük. İnsanların acı çektiğine şahit olduk. Darbeler bu ülkenin sorunlarını hiçbir zaman çözme konusunda bir katkı sağlamamıştır. O bakımdan en kötü sivil yönetim en iyi askeri yönetimden iyidir. Milli irade her zaman için ülkeyi yönetmelidir. Yoksa insanlar acı çeker, sıkıntılar büyür” diye konuştu.

“Milli Platform’da herkes bir araya gelmeli”
MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 15 Temmuz gecesi yaşananların millet iradesine karşı yapılmış büyük bir ihanet olduğunu vurgulayan Hacı İbrahim Maşalacı: “MHP 1960 yılından bu tarafa geçen süreç içersinde oluşan darbe ve muhtıralarda en çok zarar gören bir siyasi partidir. Geçen bu süreçte fazlasıyla maruz kaldığı için, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de o gece olaydan haberdar olur olmaz kendisi genel Merkeze geçerek hükümetin yanında olduğunu ifade etmiştir. Bu süreçle alakalı olumlu yönlerde de hep yanında olduk ve olacağımızı da ifade ettik. Geçtiğimiz günlerde Milli İrade Platformu adı altında bir platformun olduğunu da yeni basından duyduk. Öncelikle bu sitemimi iletmek istiyorum. Çünkü sokaklarda bu süreçte milli birlik adına milli iradenin hakim olması doğrultusunda demokrasiye hiç bir şey gözetmeksizin vatandaşlarımız sahip çıkıyor ve hep birlikte de kol kola olduk. Ben aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşu başkanıyım. Veterinerler Odası Başkanıyım. Ben ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da haberdar olmadığını öğrendim. Adının Milli olduğu bir platformda sokaklarda milli birlik ve beraberliği ortaya koyduğumuz doğrultuda hep birlikte bu hadiseler el ele kol kola girerek yapmamız gerektiğini de düşünüyorum. Zaten seçimlerde dahi bir ahenk olmuştur. Söz konusu Kastamonu ve vatan olunca tüm toplumun kol kola girmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Maşalacı, “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli devlet adamlığını göstererek aldığı davet uyarınca 7 Ağustos günü İstanbul Yenikapı’da milletiyle birlikte olacağını söyledi. Genel Başkanımızın bu açıklamasının üzerine mesnetsiz bir açıklama yapılmasını kabul etmek mümkün değildir. MHP ve teşkilatları önce milletim diyen bir anlayıştan gelen bir siyasi teşkilattır. Sayın Genel Başkanımız Kazlıçeşme’de 1 milyon kişiye hitap etmiş bir liderdir. Devlet adamlığını her zaman koruyan genel başkanımıza bu şekilde kifayetsiz açıklamalarda bulunanlar için gereken yapılmalıdır” açıklamasında bulundu.

Platform sözcüsü Zeki Karaman ise darbe girişimini kınayarak, Türk milletinin büyük bir kahramanlığa imza attığını belirtti.

Türk Milletinin başarısının diğer milletlere de örnek teşkil ettiğini dile getiren Kahraman, "Bir daha darbe girişimine kalkışacak olanlar on sefer daha düşünecek. Kastamonu'daki siyasi parti il başkanlıklarını ziyaret ederek, kendilerine darbe girişimi sırasındaki duruşları için teşekkür ediyoruz. İslami bu yapıdan öğrenen birçok insanımız için her şey gözümüzün önünde gerçekleşti. Yaşanan bu olay toplumun çeşitli kesimlerinde faturayı dine, İslam’a, diyanete, cemaatlere kesilmeye başladı. Burada Diyanet İşleri sapla sapanı çok iyi ayıra bilmeli. Vatandaşa doğru adresleri gösterebilmeli. Bu noktada hassas olmak gerekiyor” diye konuştu.

“Kastamonu ismine şanına yakışır bir duruş sergiledi”
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini kınayarak sözlerine başlayan Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın ise 15 Temmuz sonrasında Kastamonu’nun ismine şanına yakışır bir duruş sergilediğini belirterek şöyle konuştu:
“Tüm dünyaya örnek olacak şekilde tüm aziz milletimizin şanına yakışır gelişmeler birbirimizin katkılarıyla devam edecektir. Burada bulunan bütün temsilcilerin iyi bir öncü olacaktır. Birbirini etkileyerek bu güç oluştu inşallah daha da devam eder. Burada her sivil toplum kuruluşunun temsilcisi var sendede üç, dört kere bir takvim belirleyerek buluşulursa daha iyi olur.”