Sarı '3 vekilimiz var hala borç para peşindeyiz'

3 milyon TL'lik kredi talebi tansiyonu yükseltti.

  • 2093
Sarı '3 vekilimiz var hala borç para peşindeyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarının ilk oturumu hararetli başladı. İl Özel İdaresi tarafından yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere 3 milyon TL kredi kullanılması yönündeki talebe AK Parti'li Cemalettin Sarı tepki gösterdi. Sarı, 3 milletvekili olmasına rağmen kurumun hala borç para peşinde olduğunu kaydetti.

İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının il oturumu Mehmet Kayıkçı başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin ilk oturumu tansiyonu yüksek geçti. İl Özel İdaresi tarafından köy yolları yapımı için 3 milyon TL kredi talebi İl Genel Meclisi Üyeleri arasında tartışmalara neden oldu.

İller Bankası kanalıyla kullanılacak olan krediye ilk tepki AK Parti Bozkurt Üyesi Cemalettin Sarı’dan geldi. İl Özel İdaresi’nin sürekli borçlandığını ifade eden Cemalettin Sarı: “Bizim 3 tane milletvekilimiz var. Merkezi yönetimden 3 milyon TL’lik parayı alamıyorlarsa denecek bir şey yok. Sürekli hazırdan yiyoruz. Nereye kadar borçlanacağız? Kış dönemlerinde akaryakıt yüzünden büyük sorun yaşadık. Önceki sene borçlandık, geçen sene borçlandık, bu sene de borçlanıyoruz, bakalım artık” dedi.

AK Parti Grup Başkanı Sabri Bayramoğlu ise borçlanmanın hiçbir sakıncası olmadığını ve borçlanılan tutarın yeniden İl Özel İdaresi’nin hizmetlerinde kullanılacağını söyledi. Hizmetlerin yapılması için borçlanmanın gerekliliğine işaret eden Sabri Bayramoğlu: “Şu zamanda kadar yapılan borçlanmadan il özel idaremiz herhangi bir sıkıntı yaşamadı. Biz borçlanma yaptık diye kimse bize bir şey soramaz. Neticede yapılan borçlanma hizmete dönük olacak. Eleştiriler olabilir lakin yıkıcı eleştiriler yerine yapıcı olamaya özen gösterelim” diye konuştu.

İl Özel İdaresi’nin teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu çalışması gerek kalmadan oy çokluğu ile kabul edildi. Teklif ile İl Özel İdaresi İller Bankası’ndan 5 yıl vadeli 3 milyon TL kredi kullanacak.

TAŞKÖPRÜ OSB’DEN KATILIM PAYINI DÜŞÜRÜN TALEBİ
Bakanlık tarafından verilen destek sonrasında yapım çalışmaları süren Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi’nin kurucu ortaklarından Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 30’luk katılım payını fazla bularak katılım payının yüzde 10’a düşürülmesini istedi. Mevcut durumda Taşköprü Belediyesi’nin yüzde 35, İl Özel İdaresi’nin ise yüzde 35’lik katkı payı bulunuyor. Diğer hakim ortak olan Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 30’luk katılım payının oda gelirlerinin karşılanamaz olduğunu, bu durumun organize sanayi bölgesinin işlerini sıkıntıya düşürebileceği yönünde görüş bildirdi.  Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası ortaklık durumun kendilerinde yüzde 10 olarak belirlenmesini talep etti. Teklif hukuki alt yapısının araştırılması amacıyla Hukuk Komisyonu’na sevk edildi.

SAHİL YOLU PROJESİ İÇİN HAMMADE ÜRETİM İZNİ TALEBİ
Kastamonu’nun en önemli ulaşım problemini çözecek olan Karadeniz Sahil Yolu projesi için gözle görülen somut adım nihayet atılıyor. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü Kurucaşile-Cide- Çatalzeytin Sahil Yolu ile Kastamonu-İnebolu yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları projesinde kullanılmak üzere Cide Baltacı Köyü sınırları içerisinde 3,11 hektarlık alanda 5 yıl süreyle hammadde üretim izni istedi. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nün hammadde üretim iznini içeren teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi.

Kazım BOLAT