"Seçim malzemesi olarak mı kullanacaksınız?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, basın açıklamasında bulundu.

  • 1018
&quotSeçim malzemesi olarak mı kullanacaksınız?"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıyıklı; "Belediyemizin bazı çalışmaları ve tasarrufları ile ilgili olarak yerel basınımıza yaptığım açıklamaya Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş tarafından bir açıklama ile cevap verildi. Öncelikle belirteyim ki Sayın Babaş’ın iddia ettiği gibi Kastamonu’nun önünü kesmek gibi bir düşüncem ve niyetim olamaz. Beni tanıyanlar bu konuda ne kadar dikkatli ve hassas olduğumu bilirler. Yapmak istediğimiz, sorumlu bir siyasi anlayış tarzıyla bir takım yanlışların altını çizmek ve samimi önerilerimizi basın aracılığı ile paylaşmaktır. Bunun  altından bir şeyler aramanın ve boş laf kalabalığı ile üste çıkmaya çalışmanın bir anlamı ve yararı yoktur. Kastamonu’da yaşayan bir vatandaş olarak Kastamonu’da yapılanlara bakarım. O bakımdan ‘Kastamonu’yu çevremizdeki şehirlere göre değerlendirin’ lafını ciddi bulmam. Sayın Babaş bazı sorularımı anlamazdan gelmiş. Kendisine birkaç sorum daha olacak. Umarım cevaplar.

Nasrullah Meydanı ile ilgili projenizin ödül aldığını ifade ediyorsunuz. Bu proje üzerinde kaç defa tadilat yaptınız? Ödül alan proje ile uygulamaya çalıştığınız arasında bir benzerlik kaldı mı? Herkes görüyor ki orada o alanın kıymetine ve önemine göre bir çalışma yapılmıyor. Ayrıca yapılacakların çevre esnafını da rahatsız etmeyecek biçimde yapılması gerekmez mi? Şu anda çalışmaların durma noktasına geldiği görülüyor. Sebebi nedir? Mahkemenin durdurma kararı mı oldu? 

Uğurlu Hastanesinin yeniden açılacağı yönündeki vaadinizin 2014’teki Belediye Başkanlığı seçimini kazanmanızda katkısı olduğu kesin. Sonrasında Belediye Başkanı olarak bu hastanenin açılması ile ilgili çalışmalarınız olduğunu defalarca yerel basına açıkladınız. Hatta belediye olarak hastaneyi  alacağınızı  söylediniz. Sonuç ne oldu? İktidar Partisinin Belediye Başkanı olduğunuz için soruyorum hastanenin açılması konusunu 2019 Belediye Başkanlığı seçiminde de seçim malzemesi olarak kullanmayı mı düşünüyorsunuz?

Belediye hizmet binası önüne yapılan katlı otopark inşaatının kesin ya da geçici kabulü yapıldı mı? Yapılmadıysa burası nasıl hizmete açıldı?

Şehrimizin pek çok mahallesinde inşatlara yüksek kat izni verip sonradan vaz geçtiğiniz; bu nedenle inşaatçılar ile arsa ve kentsel dönüşümle daireleri yenilenecek olan daire sahipleri  arasında mahkemelik olmaya varan anlaşmazlıkların ortaya çıktığı doğru mudur? Doğru ise yüksek kat izninizden neden vaz geçtiniz?

Etraflarına çok fazla yoğunluk ve hareketlilik katan kamu kuruluşlarının binaları yeni yerlerine taşınırken çevrelerindeki yolların yeterliliğinin bir hesabı yapılmalıdır. Şehrimiz bu konuda olumsuz örneklerle dolu. Örneğin yeni Devlet Hastanemizin çevresindeki yollar şimdi bile yetersiz durumdayken yolun genişletilebileceği alanlar Belediyemiz tarafından inşaat yapılması için satılıyor. Bu şekilde o yolların yükü daha da artacak olmasına karşın genişletileceği alan kalmamış olacak. Böyle olacağını tahmin edemiyor musunuz? Yoksa ‘benden sonrası tufan’ diye mi düşünüyorsunuz?

Soru çok. Çünkü yanlış çok… Dileğimiz ve isteğimiz önceden de ifade ettiğim gibi, rant kaygılarından uzak bir anlayışla yönetilen çağdaş ve huzurlu bir kentte bir arada mutlu yaşamak. Herkes gibi biz de ülkemizi ve Kastamonu’yu seviyoruz ama bazılarından bir farkla: Karşılıksız…"