Şirin, adaylığını resmen açıkladı

Taşköprü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi personeli Salih Şirin, 25 Şubat 2017 Cumartesi günü yapılacak Olağan Genel kurulunda resmen aday olduğunu açıkladı.

  • 1002
Şirin, adaylığını resmen açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şirin yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti; “25 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan Taşköprü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimlerinde başkan adayı olduğumu açıklıyorum. 1999 yılından beri üç farklı başkan ile 18 yıl birçok başarıya imza attık. Kooperatifimizi Türkiye’nin en iyi 100 kooperatifi içine sokan ekibin aktif çalışanı olmaktan gurur duyuyorum.  Bu adaylık sürecine girmeme sebep olan en önemli nokta rahmetli başkanımız Sayın Mehmet Ünal’ın ilke ve prensiplerini devam ettirmek,  esnaf ve sanatkârımıza hizmete devam edebilmek, bu bayrağı en yüksek noktalara taşımak, 18 yıllık bilgi ve tecrübemi esnaf ve sanatkârımıza aktif olarak sunmak, memleketime hizmet etmek istememdir. Kooperatifçilik kendine özgü etiği ve çalışma koşulları olan bir alandır. Rahmetli başkanımız Mehmet Ünal gibi Taşköprü halkı tarafından “Dürüst” sıfatıyla bilinen bir büyüğümüzden 15.04.2014 tarihinde Müdürlük ünvanı ve imza yetkisini aldım. Başkanımızın Hakk’a yürümesinden sonra kooperatifin yeni şekillenen yönetim kurulu tarafından 23.11.2016 tarihinde hiçbir sebebe ve meşru zemine dayanmadan ve gerekçe gösterilmeksizin şahsımdan imza yetkisi alındığı gibi 09.02.2017 tarihinde Taşköprü yerel basınında hakkımda iftira ve karalama kampanyası başlatılmıştır.

Tüm bunlara rağmen aday olarak çıkma nedenim şahsi ihtiras olmamakla birlikte 18 yıldır her alanda kardeşçe dostça çalışma yürüttüğümüz çok sayıda esnaf ve sanatkârımızdan gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurul’da aday olmam noktasında gelen baskıdır. Kayıtsız kalamadığım bu talep ve baskının ispatı da seçimsiz gerçekleşecek olan olağan genel kurul öncesi 1 gün gibi kısa bir sürede üyelerimizin %10’dan fazlasının imzasıyla gündeme seçim maddesi ekleme zorunluluğu doğmasıdır.

Şahsi hırslarına esir olanların şahsıma yönelik suçlamalarının karanlığı, gerçeklerin aydınlığı karşısında anlamsız kalacaktır.

Mevcut Kooperatif Yönetiminin şahsıma yaklaşımlarının samimi olmadığı, şahsıma yönelik iftira ve karalamaların kooperatifin manevi şahsına zarar verdiğini anlamak istememeleri oldukça üzücüdür. Suçlamalara cevabı esnaf ve sanatkârımız verecektir. Bu seçimlere talip olmamın sebebi de tamamen esnaflarımıza, sanatkârlarımıza ve memleketimize hizmet etmek ve geçmişten gelen kooperatifçilik bilgi ve becerilerimi daha aktif şekilde sunabilmektir.

Açık oylama istenerek esnaf ve sanatkârımız zor durumda bırakılmamalıdır

Geçtiğimiz hafta yerel basın aracılığıyla şahsıma olmadık ithamlarda bulunan mevcut yönetim bugün bulundukları kooperatifin asıl sahipleri olan esnaf ve sanatkârlarımızın karşısına seçimde kapalı sandık karşısında çıkmaktan ziyade açık oylama yapılmasını isteyerek esnaf ve sanatkârlarımızı zor durumda bırakmak istemektedir.

Seçimlerin “Sandık Başında Kapalı Oylama” ile yapılması halinde esnaf ve sanatkârımızın gerçek iradesi sandığa yansıyacaktır. Aksi takdirde esnaf ve sanatkârımız başkan adaylarıyla karşı karşıya gelecek ve gerçek iradesini sandığa yansıtamayacaktır. Esnaf ve sanatkârımızın gerçek iradesinin önüne geçecek engellere karşı koymak hepimizin görevidir.

Esnaf ve sanatkârımızın hakettiği temiz seçim ve kaliteli hizmeti vermek için tüm bilgi ve birikimimi kooperatifimize vakfedeceğim. Bu konuda takdir değerli esnaf ve sanatkârımızındır.

Bu duygu ve düşüncelerle Kooperatife hiçbir katkı sağlamayan bu çirkin tartışmalardan kamuoyunun duyduğu rahatsızlığın son bulmasını diliyor, 25 Şubat 2017 cumartesi günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın esnaf ve sanatkârlarımız ile tüm Taşköprü’müze hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”

Haber Merkezi