Tahsin Babaş'tan özel halk otobüslerine gözdağı

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, özel halk otobüslerinin artık uyarılma döneminin bittiğini söyledi.

  • 2779
Tahsin Babaş'tan özel halk otobüslerine gözdağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi tarafından organize edilen “Başkanla Çay Sohbetleri” programı kapsamında İnönü Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dinledi. Başkan Babaş, eleştirilerin hedefinden bir türlü kurtulamayan özel halk otobüsleri ile ilgili sürekli şikayet geldiğini belirterek, şoförleri uyarma ile bir sonuç elde edemediklerini, artık uyarmayı bırakarak gerekenin yapılacağını vurguladı.

Kastamonu’nun en büyük ikinci mahallesi olan İnönü Mahallesi’ne belediye olarak 30 yıldır hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Babaş, İnönü Mahallesi’nde yaşanan en büyük sorunun sosyal alanların azlığı olduğuna dikkat çekti. Çocukların oyun oynamaları ve sportif faaliyetlerini yapmaları için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Babaş, “Mahalledeki binaların çoğu yeni binalar. Özeleştiri yapmak gerekirse mahalle çok betonlaştı. Hareket kabiliyeti dar. İnönü Mahallesi’nde nüfus yoğunluğu çok fazla. Çarşı olarak da Salı Pazarı kullanılıyor. Tahmin ediyorum ki çoğu kişi Salı Pazarı’nın kalmasını istiyor. Rahat ve huzurlu bir ortamda herkesin yaşamaya hakkı var. Sepetçioğlu Pazar yerini yapacağız. DSİ kalır mı, başka yere gidebilir mi bilmiyorum. Çalışmaları ve planlamaları var. Alt yapıda sorunumuz yok” dedi.

Depreme dayanıklı olmayan okulların yıkılması ve Özel Halk Otobüsleri hakkındaki şikayetler ile ilgili yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Babaş, “Belediye olarak her şeye el atmaya çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bazı okul binalarını riskli bina olarak ilan etti ve mecbur yıkılacak. Yıkılan okulların yenisi yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı hızlı davrandı. Belki ulaşımda sıkıntılar çıkabilir. Taşımada, sosyal alanda sıkıntılar çıkarsa aşarız. İnşallah sıkıntı çıkmadan eğitim ve öğretime başlarız. Sıkıntı çıktığı zaman ise müdahale ederiz. Halk otobüsleri ile ilgili çok fazla şikayet geliyor. Şoförlerin halka davranış şekilleriyle anlaşamıyoruz. 65 yaş kartın parasını devlet kuruşu kuruşuna veriyor. Minibüsçülere sesleniyorum, en ufak şikayet gelirse anında gereğini yaparım. Şoförlerimizin ters bakmaya, tavır yapmaya hakkı yok. Defalarca onları da uyardım. Artık uyarmıyorum. Uyarma zamanı bitti. Gereğini yapacağız” diye konuştu.

Kastamonu’nun ekonomisinin inşaat sektöründe döndüğünü ve insanların birbirleri ile daire almak için adeta yarıştığına işaret eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Kentsel dönüşüm ile vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşa verilen yerden rant olmaz. İnşaat sektörü çevreden göç almamıza neden oluyor. Kastamonu güneye ve kuzeye dengeli bir şekilde gelişecek. Kastamonu’nun gelişmesi ekonomimize de yansıyacaktır. Ekonomide her türlü fonksiyonları değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Yapımı devam eden kavşaklar ve trafik konusunda belediye olarak tedbir almaya çalıştıklarını ancak korkudan projelere başlayamadıklarını belirten Babaş, şöyle konuştu: “Kavşakla ilgili benim iki tane projem var. Ama korkudan başlatamıyorum. Süt Fabrikası ışıklara 450 bin TL’lik proje yaptık. Süt ile Taşköprü Yolu alttan geçecek. Işıkları By-Pass edeceğiz. Proje hazır ama çok mu mağdur ederiz, kısa zamanda yapabilir miyiz onu düşünüyoruz. Ciddi hafriyatlar var, kazıklar çakılacak. Yol bağlandığı zaman ana yoldaki hattan geçecek. Süt Kavşağında ciddi sorun var. Taşköprü Yolu’nu alttan geçirebilirsek, üst tarafta sıkıntı yaşamayız. Kavşak rahatlar. Daday kavşağı ile DSİ yolunu geniş bir şekilde bağlanıyor. İki yol birbirine paralel bağlanacak ve start verilecek.”