"Teşvik paketine Kastamonu'nun daha çok ihtiyacı var"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25'nci Dönem Milletvekili Emin Çınar'dan teşvik paketi göndermesi

  • 1897
&quotTeşvik paketine Kastamonu'nun daha çok ihtiyacı var"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Güneydoğu Teşvik Paketi'ne göndermede bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25'nci Dönem Milletvekili Emin Çınar,  benzer teşvik uygulamalarının Kastamonu için de uygulanmasının önemine işaret etti. Çınar, iktidarın Doğu ve Güneydoğu illerine uyguladığı teşvik paketine Kastamonu'nun daha çok ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ve 23 ili kapsayan Güneydoğu Teşvik Paketi hakkında konuşan MHP 24 ve 25'nci Dönem Milletvekili Emin Çınar, her fırsatta aynı bölgeye verilen teşviklerin benzerlerinin göç veren iller arasında yer alan Kastamonu'nun da yararlanması gerektiğini, bu noktada siyasi lobi yapılması gerektiğinin altını çizdi.

"TEŞVİĞİ EN ÇOK BİZ HAK EDİYORUZ"
Kastamonu'nun yapılan yatırımlar konusunda teşvik paketinin açıklandığı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerine geride olduğunu, bu durumun bir kısım iktidar mensupları tarafından da sosyal medya hesaplarından itiraf edercesine paylaşıldığını vurgulayan Emin Çınar: "Özellikle son 4 yıla baktığımızda bazı sorunların hala çözülemediğini görüyoruz. Özellikle kırsal olarak tabir edilen köylerimizde yaşanan sorunlar çözülemediği için göçü önleyemedik. Köylerimizi her geçen gün boşalıyor ve bu gerçek hala göz ardı ediliyor. Sayın Başbakan 23 ili kapsayan yeni bir teşvik paketi açıkladı. Biz neden açıklanan teşvik paketlerinden yararlanamıyoruz? Demiyoruz ki o illere uygulanan teşviklerin aynısı bizim ilimize de uygulansın. Örneğin onlara yüzde 70 teşvik veriliyorsa bize yüzde 50 verildin. Yeter ki verilsin. Hayata geçirilen teşviklerden ilimiz mahrum edilmesin. Her ne hikmetse aynı iller için defalarca teşvik paketleri açıklanıyor. Açıklanan o kadar pakete rağmen hükümet nedense beklediğini alamıyor. Sonucu değiştiremiyor. Elbette iktidarın kedince bir bildiği vardır. Ona müdahale edecek değiliz. Lakin birçok uygulamadan bizim ilimiz mahrum kalıyorsa itiraz etmesini de bilmemiz gerekiyor. Hayvancılığımız, ormancılığımız, sarımsak ve şeker pancarı başta olmak üzere tarımımız için bir şeyler olmalı artık. Bu konuda mevcut siyasilerimiz daha fazla lobi faaliyetleri yürütmeliler. Komşu illerimiz özel teşviklerle illerine önemli yatırımlar kazandırırken biz bakmakla yetiniyoruz. Artık bakmakla kalmayalım. İlimize yatırımcıyı çekmek için teşviklere ihtiyacımız var. Teşviği en çok biz hak ediyoruz. " dedi.

Önceki haftada meydana gelen dolu yağışı ve fırtına sonrasında ziyaret ettikleri şeker fabrikasını ziyaret eden Emin Çınar, sadede fabrikanın değil bölge çiftçinin meydana gelen afetten büyük zarar gördüğünü, zarara uğrayan çiftçinin zararlarının karşılanması için bakanlık nezdinde ciddi çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

"ŞEKERİMİZ İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN YAPAY TATLANDIRICIYA KURBAN EDİLECEK"
Pancar üreticilerinin bel kemiği konumunda olan şeker fabrikasının bacasının tütmesi için daha fazla destek verilmesi gerektiğine vurgu yapan Çınar: "Ziyaret esnasında son yaşanan felaketten fabrikamızın içinde bulunduğu durumu daha iyi görme fırsatı bulduk. Milletvekili olduğumuz dönemde konuyu defalarca gündeme getirmiştik. Milletvekili olarak parlamentoda bulunmasak da defalarca dile getirdiğimiz konuları yine dile getireceğiz. Fabrikamızı daha fazla sahiplenelim ve bacasının tütmesi için elimizden gelen desteğin en büyüğünü vermek için çalışalım. Bu fabrikamız pancar üreticilerimizin gözbebeğidir ve üreticilerimize, ilimize ciddi ekonomik kazançlar sağlamaktadır. Bu bir gerçek ve kimse bunu inkâr edemez. Ancak son yıllarda fabrikanın rehabilite edilmesi için gereken adım nedense atılmıyor. Personel yetersizliği her fırsatta dile getiriliyor. Personel alımı konusunda yapılan çağrılara kulak verilmiyor. İlerleyen süreçte tüm çalışanlar emekli olduğunda fabrika ile ilgili kapatma düşüncesi mi var? Şeker üretimi konusunda hala hükümet politikası oluşturulamadı. İthalatta kota olmadığı için firmalar yapay tatlandırıcıları ülkemize bir şekilde sokuyor. Yapay tatlandırıcılar pancar şekerimizin yerini almaya başladı. Dünyada hiçbir ülkede bizim ülkemizde olduğu gibi yapay tatlandırıcı kullanan başka bir ülke yoktur. Önümüzde Kurban Bayramı var ve birçok ürün yapay tatlandırıcılarla pazarlarda satılacak. Pancardan üretilen şekerimiz insan sağlığını tehdit eden yapay tatlandırıcıya kurban edilecek" diye konuştu.

Kazım BOLAT