Yelis "15 Temmuz, Milletimizin vesayete dur, siyasete geç dediği gündür"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis basın açıklamasında bulundu.

  • 460
Yelis &quot15 Temmuz, Milletimizin vesayete dur, siyasete geç dediği gündür"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz gecesi gerçekleşen hain darbe girişiminin düzenleyicileri, her olasılığı tüm ayrıntılarına değin hesaplamış olsalar dahi, “Türk Milletinin siyasi özgürlüğüne olan düşkünlüğünü” büyük bir gafletle hesap dışı bırakmışlardır.

Türk milleti demokrasi ve siyasi özgürlüğüne olan düşkünlüğünü, sadece sandıkta değil, 15 Temmuz 2016 gecesi bu kez canını ortaya koyarak kanıtlamıştır.

15 Temmuz’un belleklerimizden silinmemesi gereken en başat simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalanmasıdır. Çünkü orası eşitlik ve özgürlük içinde yaşamak isteyen bu halkın kendi iradesinin en mukaddes tecelligâhıdır.

Aziz milletimiz üzerine düşeni yapmış; yönetmeyi, siyaseti, politika üretmeyi ve en önemlisi yarınları ile ilgili kararları almayı siyaset kurumuna bırakmıştır.

Milletimiz bir nevi Siyasete, iktidar ve muhalefet partilerine “Ben üzerime düşeni yaptım, sende üzerine düşeni yap” demiştir.

Siyaset kurumu acilen demokratik siyasetin yerleşmesi için adımlar atmalı yapılan anayasa değişikliğini, muhalefetin de görüşünü alarak “uyum yasaları” ile daha demokratik hale getirmelidir. Muhalefette gerekli katkıyı vermelidir.

Siyasetin önünü açmak ve siyaseti doğallaştırmak için; Olağanüstü hal kaldırılmalı, Seçim yasaları değiştirilmeli, HSK yeniden yapılandırılmalı, seçim barajı sıfırlanmalı, dernekler, vakıflar, sendikalar gibi tüm sivil toplum kuruluşlarının önü açılmalı, siyasi partilerin parti içi demokrasiyi sağlamasına yönelik düzenlemeler yapılmalı, medya ve iletişim özgürleştirilmeli, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engelleri kaldırmalıdır.

Öz olarak; siyaset kurumu “Biz” olmayı başarmalıdır. “Biz” olmak; zamanın “Cumhuriyetin kazanımları kadar, devletin varlığını da korumak” zamanı olduğu gerçeğini de düşünerek hareket etmektir. 
Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyorum.

Ayrıca; 
Büyük Birlik Partisi olarak, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde düzenlenecek olan tüm etkinliklere en üst düzeyde katılım kararı aldık. Yaptığımız Başkanlık divanı sonucu; ‘’15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü vesilesi ile yapılacak olan demokrasi nöbetleri başta olmak üzere tüm etkinliklere genel merkez, il, ilçe ve belde teşkilatları, gençlik ve kadın kolları olarak en üst düzeyde katılım sağlanacaktır" kararı aldık.

Bu vesile ile Kastamonu ilimizde; ‘’15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü‘’ etkinliklerine katılacağımızı kamuoyunun bilgilerine arz ederim."