Yelis "Tüm insanlığı aklıselime davet ediyorum"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, İsrail devletinin Mescidi Aksa'daki insanlık dışı uygulamalarını kınadığını belirtti.

  • 842
Yelis &quotTüm insanlığı aklıselime davet ediyorum"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazılı basın açıklamasında bulunan Yelis; "İslam dünyasının kanayan bir yarasıda Filistin, Kudüs, Gazze ve Mescidi Aksadır. "Siyonist, terörist israil hükümeti fırsatını bulduğunda Filistinde, Gazzede müslümanlara saldırmakta, masumları katletmektedir. Mescidi Aksayı aklına göre ibadete açmakta, kapamaktadır.

Mescidi Aksa Müslümanların en anlamlı, manevi yönden en büyük 3. İbadet yeri olduğu için bütün İslam dünyasını bu konuda hassasiyet göstermeye çağırıyorum. İsrail devleti bir an önce bu zulümden vazgeçmelidir. Tüm insanlığı aklıselime davet ediyorum. Müslüman ülke yöneticilerinin Katar için gösterdikleri sert tavrı ve yükselen seslerini de Mescidi Aksa içinde duymak istiyoruz. Alperen ocakları haklı protestolarını; ibadethane olan neva şalom sinagogu yerine, keşke İsrail konsolosluğu önünde yapmış olsalardı. Daha doğru ve isabetli olurdu kanaatindeyim." dedi.

Haber Merkezi