Emina Sandal "Skolyozum 24 yaşında fark edildi"

Ünlü şarkıcı Emina Sandal, Acıbadem Sağlık Grubu'nun bu yıl 5'inci kez düzenlediği 'Haziran Skolyoz Farkındalık Ayı' etkinliklerine katıldı.

  • 3111
Emina Sandal &quotSkolyozum 24 yaşında fark edildi"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Acıbadem Maslak Hastanesi Omurga Sağlığı Merkezi’nde, 10 Haziran 2017, Cumartesi günü, Ebru Sanatçısı İlker Selimler’in 15 eserlik çalışmasından oluşan ’Skolyoz Çiçekleri’ temalı serginin açılışında konuşan Emina Sandal, “Çok güzel bir sergi. Bu serginin açılışına katıldığım için inanılmaz mutlu ve heyecanlıyım. Ben de skolyozun kurbanı olduğum için bugün buraya farkındalık yaratmak için geldim” dedi.

Acıbadem Maslak Hastanesi Omurga Sağlığı Merkezi’nden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay’dan skolyoz konusunda detaylı bilgi alan Emina Sandal, “Ben kendi çocuklarımı ciddi bir şekilde kontrol ediyorum. Onları doktora da götürdüm. Tıpkı göz ve diğer sağlık muayeneleri gibi doktora götürmek lazım” diye konuştu. 

Skolyoz konusunda anne babaların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Emina Sandal, “Erken tanı için çocukların 12-14 yaş arasında kontrol edilmeleri çok önemli. Ben kendi çocuklarımı ciddi bir şekilde kontrol ediyorum. Onları doktora da götürdüm. Tıpkı göz ve diğer sağlık muayeneleri gibi skolyoz için de doktora götürmek lazım” diye konuştu.

Kendi skolyozunun fark edilme öyküsünü de anlatan Emina Sandal sözlerine şöyle devam etti: “Ben 24 yaşında iken sol omuzumun sağ omzuma göre biraz daha aşağıda olduğunu fark ettim. Bazen de ağrılar çekiyordum. Çok fazla spor yapan ve spora çok önem veren biriyim. Bunları da merak ettiğimden doktora gittim. Bana ‘şu anda bir çaremiz yok, çünkü geç kalmışsınız’ dediler” diye konuştu. Skolyozun hastalık değil durum olduğunu belirten Emina Sandal “Erken teşhis için kesinlikle ve kesinlikle anne babaların çocuklarını çok sıkı kontrol etmeleri gerekiyor” dedi.

Anne ve babasının doktor olduğu halde, kendi durumunun dikkatlerinden kaçtığını belirten ünlü şarkıcı “Şu an skolyozdan kaynaklanan hiçbir sıkıntım yok. İleride de sıkıntım olmayacakmış. Bunu hem skolyozumun hafif olmasına hem de çok spor yapmama borçluyum” dedi.