'Gözetleme Kulesi' Seyirciyle Buluştu

Maltepe Belediyesi'nin Ocak ayındaki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında katıldığı festivallerde birçok ödül kazanan 'Gözetleme Kulesi' filmi, Maltepeli sinemaseverlerle buluştu.

  • 1664
'Gözetleme Kulesi' Seyirciyle Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye, Almanya ve Fransa ortak yapımı olan ve 2012’de vizyona giren “Gözetleme Kulesi” filminin Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gösterimi yapıldı. Film gösteriminden sonra Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız’ın moderatörlüğünde filmin yapımcısı Tolga Esmer ve başrol oyuncusu Nilay Erdönmez ile söyleşi yapıldı. 

Tolga Esmer, filmin gerçek bir gözetleme kulesinde, Kastamonu’daki Dipsiz Göl’de çekildiğini belirterek, “Hikayenizi görsel olarak öğelerle, sembollerle anlatmanız lazım. Gözetleme kulesi, hem görsel iki insanın birbirini çağrıştırması açısından hem de son derece izole edilen bir yer. Gerçek hayattan kaçmak isteyip, sığınacağı bir yer, aynı zamanda her şeyi gözetleyecek bir konumda” dedi. 

Filmde canlandırdığı karakterle pek çok ödül kazanan başrol oyuncusu Nilay Erdönmez de, “Yönetmen, Seher karakterini güçlü ve gerçek bir yerden anlatıyor. Yaşadığı hikayenin ağırlığı altında durabilen kadını görebilmemiz her zaman karşılaşacağınız, görebildiğimiz bir şey değil. Bu role hazırlanırken büyük bir heyecan ve merak duydum” diye konuştu.

Çekimleri Kastamonu’nun Tosya, Şenpazar ve Cide ilçelerinde gerçekleştirilen filmde ıssız ve ormanın tepesindeki bir yangın gözetleme kulesinde bekçilik yapan Nihat (Olgun Şimşek) ve Tosya’da otoyol kenarında küçük bir otogara sığınan Seher’in (Nilay Erdönmez) hikayeleri anlatılıyor.

(İHA)