'Hazine Avcıları' vizyona giriyor

Sinemaseverler bu hafta gerilim, korku, komedi, dram türlerinden seçkilerin yer aldığı 5 yeni film ile buluşuyor.

  • 3190
'Hazine Avcıları' vizyona giriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinemaseverler bu hafta gerilim, korku, komedi, dram türlerinden seçkilerin yer aldığı 5 yeni film ile buluşuyor. 21 Mart haftasının öne çıkan filmi ise askerlikle hiç alakası olmayan yedi sanat aşığı insanın, Nazi hırsızlarından sanatsal başyapıtları kurtarma hikâyesinin anlatıldığı “Hazine Avcıları”. George Clooney’in hem yönetip hem oynadığı filmin diğer kadrosunda Matt Damon, Bill Murray ile Cate Blanchett rol aldı.

AMMAR: CİN TARİKATI

Feride, sevgilisi, ev arkadaşı ve arasını yapmayı düşündüğü Barkın ile hafta sonu bir dağ evine gitmeye karar verirler. Fakat istenmeyen sürpriz misafir Canan’ın gelmesiyle yolculuk gergin başlar. Bu klasik başlangıç daha önce şahit olmadığımız türden bir bulmacaya Feride’nin gözünden bizi davet eder. Birbiri ardına gelişen korkunç olaylar başta Feride olmak üzere herkesi içinden çıkması imkânsız olan, adeta bir labirentin içine hapseder. Özgür Bakar’ın yönettiği ve Duygu Paracıkoğlu, Eylül Su Sapan, Ozan Akbaba ile Burak Sarımola’nın oynadığı “Ammar: Cin Tarikatı”, gerilim-korku türünde.

NON-STOP

Liam Neeson yerden 12.000 metre yükseklikte 146 kişinin hayatını kurtarmak için zamanla yarışıyor!.. Sürprizlerle dolu senaryosuyla 2014’ün merakla beklenen filmlerinden olan Non-Stop’ta Neeson, her yirmi dakikada bir uçaktaki birisini öldürmekle tehdit eden esrarengiz bir suçluyu yakalamaya çalışan hava polisi Bill Marks’ı canlandırıyor. Kimin suçlu kimin masum olduğunun bilinmediği ve herkesin bir şüpheli olabileceği bu uçakta Bill Marks 146 kişinin hayatını kurtarmak için savaşırken kendini hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı büyük bir oyunun içinde buluyor. Non-Stop sıradan bir aksiyon filmi değil, tam bir adrenalin, merak ve heyecan fırtınası. “The Matrix” ve “Sherlock Holmes”un yapımcılarından 60 milyon dolar bütçeli filmin yönetmenlik koltuğunda Liam Neeson’ın daha önce “Kimliksiz”de beraber çalıştığı Jaume Collet-Serra bulunuyor. Başroldeki Liam Neeson’a güzel yıldız Julianne Moore ve Lupita Nyong eşlik ediyor.

HAZİNE AVCILARI

“Hazine Avcıları”, müze yöneticileri, mimarlar ve sanat tarihçileri gibi alanlardan gelmiş askerlikle hiç alakası olmayan yedi sanat aşığı insanın Nazi hırsızlardan dünyaya mal olmuş sanatsal başyapıtları kurtarma ve asıl sahiplerine iletme hikâyelerini anlatıyor. 1000 yıllık kültürel birikiminin yok edilmesini durdurabilmek için, avcılar zamana karşı bir yarışın içinde olduklarını anlayınca, insanoğlunun ortak mirasını korumak için canlarını tehlikeye atmaktan çekinmeyeceklerdir. George Clooney, Matt Damon, Bill Murray ile Cate Blanchett’in oynadığı “Hazine Avcıları”nı yine George Clooney yönetti.

SOĞUK

Türkiye’nin sınır şehri Kars… Üç Rus kız kardeş bir pavyonda çalışmaktadır. Hayatında karısından başka bir kadın bilmeyen bir tren yolu işçisi kızlardan en küçüğüne aşık olur. İşçinin erkek kardeşi şehrin belâlılarından biridir. O da 3 kız kardeşin etrafında dolaşmaktadır. Ruslardan en küçüğü İrina’nın ülkesine dönmeye birkaç günü kalmıştır. Bundan sonrası kızların ve yol işçisi aşığın istediği gibi gitmeyecektir. Uğur Yücel’in yönettiği ve Cenk Medet Alibeyoğlu, A. Rıfat Şungar, Valeria Skorokhodova ile Yulia Vanyukova’nın oynadığı “Soğuk”un yapımcısı Erol Avcı.

MAVİ RİNG

Eskişehir Hapishanesi’nde, açlık grevinin 35’inci gününde, tutuklular, gecenin bir vakti hücrelerinden zorla çıkartılırlar. Özel olarak yapılmış çelikten bir ringin, hücrelerine tıka basa doldurulurlar, süresi ve sonu belirsiz bir ölüm yolculuğuna çıkartılırlar. Bu yolda herkes başka bir yolculuk yapmaktadır. Mahkûmlar için ölüm olan bu yolculuk Binbaşı Mustafa için intikam, Doktor Pınar için ise hayatı, insanı ve iktidarı yeniden tanıma yolculuğudur. Ömer Leventoğlu’nun yönettiği ve Ezgi Çelik, Nazmi Kırık, Kemal Ulusoy ile Diyar Dersim’in oynadığı “Mavi Ring”, Türkiye Almanya ortak yapımı.