Merakla beklenen 'Diana' vizyona giriyor

Sinemaseverler bu hafta 7 yeni film ile buluşuyor. 20 Eylül haftasının öne çıkan filmi merakla beklenen 'Diana'. Galler Prensesi Lady Diana'nın son 2 yılına odaklanan filmde Diana'yı Naomi Watts canlandırıyor.

  • 1294
Merakla beklenen 'Diana' vizyona giriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinemaseverler bu hafta 7 yeni film ile buluşuyor. 20 Eylül haftasının öne çıkan filmi merakla beklenen ‘Diana’. Galler Prensesi Lady Diana’nın son 2 yılına odaklanan filmde Diana’yı Naomi Watts canlandırıyor. Film de Prenses Diana ve Pakistan’lı kalp cerrahı Dr. Hasnat Khan arasındaki büyük aşk anlatılıyor.

ALEX CROSS

Psikoloji eğitimi almış cinayet masası dedektifi Dr. Alex Cross, Detroit Polis Departmanı'nda çalışan ve kariyeri boyunca birçok tuhaf vakayla karşılaşıp bunları ustalıkla çözen bir memurdur. Ancak karşısına çıkan son vaka oldukça zorludur. Kurbanlarını vahşi şekillerde öldürüp her seferinde arkasında bir Picasso tablosu bırakan bu seri katil, Picasso adını verirler. Bu kovalamaca bir kedi fare oyununa dönüşür ve Alex Cross bir yerde büyük bir hata yapar. Bu hata ise psikopat katilin Alex Cross ve ailesini hedef almasına neden olur. Hayatının pişmanlığını yaşayan Cross için işler kişisel bir boyut kazanmış olur ve kendi ahlaki ve psikolojik sınırlarını sınayacağı bir sınava dönüşür. Rob Cohen’in yönettiği ve Tyler Perry, Edward Burns, Matthew Fox, Jean Reno’nun oynadığı “Alex Cross”, aksiyon türünde.

DIANA

Galler Prensesi Diana’nın hayatının son iki yılına ışık tutan bir film “Diana”. Akademi ödüllü güzel oyuncu Naomi Watts’ın canlandırdığı Prenses Diana rolü, içinde çok naif ve tutkulu bir kadını barındıran bir aşkın hikâyesi. Diana filminde Prenses Diana ve Pakistan’lı kalp cerrahı Dr. Hasnat Khan arasındaki büyük aşk anlatılıyor. Yönetmen Oliver Hirschbiegel “Filmde Diana’nın hayatının son 2 senesini aydınlatıyoruz. Filmimizin gerçekleri anlatması için Khan’dan çok detaylı bilgiler aldık. Bunları anlatırken biraz gergin ve üzgündü. Fakat bunları öğrenmek filmimizin gerçekleri yansıtması için çok yararlı oldu.” diyor. Naomi Watts, Naveen Andrews, Douglas Hodge ile Cas Anvar filmin kadrosunda yer alıyor.

ZAFERE HÜCUM

1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix Yarışı’nda Niki Lauda’nın kullandığı Ferrari ikinci round’un sonunda yaşadığı trajik kaza nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt’a gider. Bu kaza sonrasında Lauda çok ağır yaralanır fakat olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında italyan Grand Prix’i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda devam eder. Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde ile Natalie Dormer’ın oynadığı “Zafere Hücum” Amerikalı Yönetmen Ron Howard imzasını taşıyor.

VAMPİR KIZ KARDEŞLER

Bindburg kasabasının yeni misafirleri vardır. Bir minibüs kapısı açılır ve içinden 4 kişilik bir aile çıkar. Anne, baba ve iki kızkardeşten oluşan bu ailenin büyük bir sırrı vardır. Anne dışında diğer üçünün görünümü solgun, giyimleri gariptir. Aile yeni yaşamlarına kasabada devam edecektir. Büyük sır ise anne hariç, diğerlerinin vampir oluşudur. Wolfgang Groos’un yönettiği ve Marta Martin, Laura Antonia Roge, Christiane Paul ile Stipe Erceg’in oynadığı “Vampir Kız Kardeşler”in uyarlandığı kitap serisi ülkemizde Final Kültür Sanat Yayınları tarafından çocuk okurlarla buluşmuştu.

MERYEM

Güzelliği ile tüm kasabanın ilgisini çeken Meryem’e, oğulları İstanbul’da çalışan bir aile talip olmuş ve 10 gün içinde düğün yapılmıştır. Meryem’in kocası Mustafa, düğünden bir kaç gün önce gelmiş ve 6 gün evli kaldıktan sonra “Bir düzen kurar, seni de İstanbul’a alırım” diyerek İstanbul’a dönmüştür. Meryem’in gelin olmasının nedeni iyi hizmet etmesi içindir. Çünkü kayınpederi Süleyman, ölen babasının çocukluk arkadaşı… Bir anlamda Meryem’in o eve gelin olarak seçilmesi de Süleyman’ın arkadaşına olan vefası yüzünden!.. Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu, Mustafa Uzunyılmaz ile Zerrin Sümer’in “Meryem”in kadrosunda yer aldı. 2009 yılında bitirdiği Mommo isimli filmi ile 59. Berlin Film Festivali’nin “Generation” bölümüne seçilmeyi başaran Atalay Taşdiken filmin yönetmeni.

MİNİK KAHRAMANLAR MACERA PEŞİNDE

Fransa'yı sallayan olayların olduğu bir dönemde Jules Verne'in yarattığı bütün karakterler yaşamıştır ve bunun farkında değillerdir. Yeni Fransa başkanı ve kültür bakanı yazarın kitaplarını düzenleyerek bir kitap yapmak isterler ve herşeyi birbirlerine karıştırırlar. Bu durumu değiştirebilecek olanlar sadece 4 kişiden oluşan yetenekli bir çocuk grubudur. Zamanda geriye gider ve yazarın kitaplarındaki karakterleri teker teker yerlerine koyarlar. Peru yapımı, animasyon film “Minik Kahramanlar Macera Peşinde”yi Eduardo Schuldt yönetti.

MENEKŞE’DEN ÖNCE

2 Temmuz 1993’te, şeriat yanlısı köktendinciler tarafından, Sivas’ta Alevilere karşı gerçekleştirilen katliamda, 12 yaşındaki oğlu Koray ve 15 yaşındaki kızı Menekşe’yi kaybeden Hüsne Kaya, hayata tutunabilmek için yine Menekşe adını verdiği bir evlat dünyaya getirdi. Menekşe, kaybettiği ablasının yaşına geldiğinde, hiç tanımadığı abla ve ağabeyini tanımak ve yaşananları öğrenmek istiyor. Menekşe’nin, katliamdan kurtulan yazar Lütfiye Aydın’ın katliamı anlattığı kitabını okuyarak başlayan bilgi yolculuğu, olayın birinci derece tanıkları ve katliamda yakınlarını yitirenlerin ağzından dinledikleri ile o gün yaşananların izini sürmesi şeklinde devam eder. Sivas katliamının yaşandığı 2 Temmuz tarihinde olanları ve sonrasında yaşananları Menekşe’nin gözünden aktaran bu belgesel film; gerçekleri yoğun ve son derece çarpıcı, duygusal bir bakış ile izleyiciye aktararak kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Belgesel Soner Yalçın imzasını taşıyor.