Amatör Spor Haftası ödül töreni yapıldı

Amatör Spor Haftası'nda ödül ve kapanış gecesi yapıldı.

  • 1079
Amatör Spor Haftası ödül töreni yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

11-16 Ekim 2016 tarihleri arasında tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinlikler ile kutlanan Amatör Spor Haftası “Sporun Enleri”adı altında ödül ve haftanın kapanış gecesi 16 Ekim Pazar günü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi.

Sporcu ve velilerimiz ile halkımızın ilgi gösterdiği geceye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Kastamonu Amatör Spor Federasyonu Başkanı ve Spor Şube Müdürü Adem Keloğlu, Mali İşler Şube Müdürü Abdullah Bacağıuzunoğlu, branşların İl Temsilcileri, protokol üyeleri ve antrenörler katıldı.

Saygı Duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından sırası ile cimnastik, güreş, karate, taekwondo ve kick boks gösterileri yapıldı. İzleyenlerin büyük beğeni ile takip ettiği gösterilerde özellikle kickbokscularımızın gösteri sonrası “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” pankartı büyük alkış aldı.

Gösterilerinin ardından Kastamonu Amatör Spor Federasyonu Başkanı ve Spor Şube Müdürü Adem Keloğlu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık konuşma yaptı.

İl Müdürü Erdoğan Akbıyık konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla düzenlenen ve ülke genelinde 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılan ’Amatör Spor Haftası’ ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Özellikle gençlerimizin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor, bu hafta etkinlikleri boyunca sevdirilerek, yapılması sağlandı. Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir. Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. İlimizde de spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Yine gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spor bilinci ve kültürünün oluşturulması en temel hedeflerimiz arasındadır. İnanıyorum ki, Kastamonu’da spor hak ettiği yeri alacak ve her hanede spor yapan kişi sayısı giderek artacaktır. 2012 yılında 7771 olan lisanslı sporcu sayımızı 2016 yılı itibari ile 20.765 sporcu sayısına ulaştırmış bulunmaktayız. İl Spor Merkezileri Yaz ve Kış Spor Okullarımızın da yükselen grafiği göz önünde bulundurulduğunda sporcu sayımız her geçen gün katlanarak artmaktadır. 2011 yılında 738 olan Yaz Spor Okulları öğrenci sayımız bu yıl 5544 sayısına ulaşarak il ve ilçelerimizde hedefine ulaşmıştır. İl Müdürlüğümüzün, Kastamonu Amatör Spor Federasyonu’nun ve il genelinde toplamda 83 spor kulübümüzün de katkıları ile gelecekte Kastamonumuz spor yapan bir kent haline dönüşecektir. İlimizde artık her branşta spor yapabilecek antrenör ve mekana sahibiz. Merkezde 13, il genelinde ise toplam 48 tesisimiz ile spor yapmak ve spora destek olmak isteyen tüm kesimlerin hizmetindeyiz. Ayrıca ilimizde süren yatırımlarımız ile de Kuzeykent’te Spor Kompleksimiz ile Çatalzeytin ilçemizde Sentetik Yüzeyli Futbol Sahamız tamamlandıklarında siz değerli halkımızın hizmetinde olacaktır. Biz biliyoruz ki insanlarımız spor yapmak istiyor; onların spor yapabileceği imkânlar da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile spor kulüplerimizin imkânları dâhilinde gerçekleştiriliyor. Tesislerimizin kullanımları sonucu bu akşam ödüllerinin de takdim edileceği ulusal ve uluslararası dalda başarı elde ederek ilimizi ve tabii bizleri gururlandıran sporcularımızın olması ayrı bir mutluluk kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle gurur kaynağımız olan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başta siz değerli misafirlerimiz olmak üzere tüm Kastamonu halkımızın Amatör Spor Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

İl Müdürü Akbıyık’ın konuşmasının ardından ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece elde ederek gurur kaynağımız olan sporcularımıza ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından tüm misafirlere ikramların bulunulduğu banket programı yapıldı ve gece sona erdi.