ASFK Başkanı Keloğlu 'Kulüplerimizin yanında olmalıyız'

Kastamonu Basketbol Spor Kulübü İstanbulgücü karşılaşmasında yaşanan olay ile ilgili olarak Kastamonu ASKF Başkanı Adem Keloğlu açıklamada bulundu.

  • 686
ASFK Başkanı Keloğlu 'Kulüplerimizin yanında olmalıyız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keloğlu; “28 Mart günü saat 16.00'da Hüsnü Tandoğan Spor Salonunda ilimizin tanıtımında ve temsilinde büyük bir rol üstlenmiş, tamamen amatör ruh ve yönetim şekliyle özveri ile çalışarak değerli ana sponsoru, forma sponsoru ve iddia gelirleri dışında kaynağı olmayan bir Kastamonu Basketbol Spor Kulübümüzün İstanbulgücü Spor Kulübü ile yapmış olduğu karşılaşmada yaşamış olduğu olay halkımızın olduğu gibi bizlerin de gündemindedir.

Öncelikle her takımın her yerde destekçisi ve taraftarı olabileceğine saygı duyarak, sporun ruhunda var olan taraftar desteğine ihtiyacı olduğu inkâr edilemez. Rakip kim olursa olsun bu ülkenin takımıdır ve bizim takımımızla aynı amaç ve hedef içinde olması doğaldır. Rakip takımın seyirci desteği olabilir, olmalıdır da… Tabi bu sporun ruhuna uygundur ve saygı duyulur.

Sorun nedir diyorsak işte asıl mesele burada başlıyor. Sahiplenmek, iyiyken konuşmak, yanında olmak, olumlu olumsuz her durumda, ilin temsili tanıtımı konusunda getirilerini ve kazandırdıklarını unutmadan destek olunması gerektiği ve bunu imkânlar doğrultusunda maddi olmayan manevi desteğin verilmesi halinde bu yorumların yapılmasının doğru ve yerinde olacağı kanısındayım.

İşin özü meydana gelen bu olayın önlenmesi rakip seyircinin salona alınmasını yasaklamak veya resmi olmayan yollarla sıkıntı yaratmak değil inandığımız takımımıza elimizden gelen destekle onun yanında olduğumuzu göstermekten geçer. Bundan mahrum bıraktığınız bir takımla bu tür olumsuzlukların meydana gelmesini engellemek mümkün değildir.

Bunun örneği bu müsabakada görüldü. 20-25 kişilik bir grupla o salonda, kendi sahanda, seyirci hâkimiyetinin sağlanmaması bu olayın büyümesine neden oldu. Bizce düşündürücü olan aynı zamanda büyük bir özveri ile mücadele eden takımlarımıza saygı duymamak, ilgisiz bırakmaktır.

Başta Kastamonuspor 1966 olmak üzere, İl Özel İdaresi Futbol takımı, Kastamonu Belediyesi Hentbol takımı, Artsam Spor Kulübü Hentbol takımı, Kastamonu GSK Hentbol takımı ile tabi ki Kastamonu Basketbol Spor Kulübümüzün başta ilgili kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşlarımız, belediye başkanlıkları, mülki idarelerimiz ve sporsever halkımızın desteğine ihtiyacı olduğunu Amatör Spor Kulüplerini temsil eden bir STK olarak belirtmek isterim.

Bunun yanında ayrıca spor kamuoyumuzun, değerli basınımızın gayret ve çabalarını Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak takdirle karşılamaktayız.

Bu türlü olumsuzlukların oluşmaması dileklerimizle değerli kulübümüzün yanında ve destekçisi olduğumu belirtir, başarıların yalnız kalarak değil desteklerle sağlanması ve bu kulüplerimizin sevinçlerinin ile üzüntülerinin tüm ilimizce ortak yaşanması dileklerimdir.”