Rıdvan Şükür, Caretta Run'da koşacak

Dağcı ve Doğa korumacı Rıdvan Şükür, 'Caretta Run' organizatörleri Kurşat Duygulu ve Özlem Duygulu tarafından sevimli deniz kaplumbağaları için Dalyan'da düzenlenen yarı maratona davet edildi.

  • 934
Rıdvan Şükür, Caretta Run'da koşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yarış organizatörü Kürşat Duygulu, Dalyan’daki koşunun gelirlerinin bir kısmıyla İztuzu Plajı’nın simgesi Caretta Caretta’ların korunmasına katkıda bulunacaklarını söyledi.

Dağcı ve doğa korumacı Şükür, bu şirin deniz canlılarının yaşam alanlarına dikkat çekmek ve kayboluşlarına dur demek için etkinliğe katılacağını söyledi. Belgrad ormanlarında koşulan “Geyik koşuları” etkinliğine katılan yarış organizatörleri tarafından etkinliğe davet edilen Şükür, sevimli deniz canlılarına dikkat çekmek için koşuya katılmak istediğini ifade etti.

Doğanın içindeki milyonlarca renkten biri olarak Günümüzde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan şirin deniz kaplumbağaları Caretta Caretta’ların dünyada yaşayabildiği son noktalardan biri İztuzu kumsalı olduğunu söyleyen Şükür, düzenlenen etkinliğin bir amacının da bu sevimli deniz canlılarına dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Caretta Run’a yarış organizatörleri tarafından davet edilen Şükür, Mavi ve yeşilin uyum içerisinde olduğu en güzel yurt köşelerinden Dalyan’da Caretta caretta’ların doğal üreme alanı İztuzu plajının koruma altına alınmasının sevindirici olduğunu belirtti.