Son şampiyon Kastamonu Belediyesi, idmanlara başladı

Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi'ni şampiyon tamamlayarak, büyük bir başarıya imza atan Kastamonu Belediyespor Bayan Hentbol Takımı, idmanlarına başladı.

  • 591
Son şampiyon Kastamonu Belediyesi, idmanlara başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi’ni lider tamamlayarak tarihinde ilk kez şampiyon olan ve büyük bir başarıya imza atan Kastamonu Belediyespor Bayan Hentbol Takımı, Avrupa arenasına çıkmaya hazırlanıyor. 9-10 Eylül tarihlerinde Norveç’te oynayacakları grup elemeleri müsabakaları nedeniyle hazırlıklarına başlayan Kastamonu Belediyespor, Gazi Stadyumunda kondisyon hareketlerine başladı.

Ünsal: "Yeni sezonda da güçlü bir takım kurduk"

Yeni sezonda da güçlü bir takım kurduklarını söyleyen Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Ünal, “Kastamonu Belediyespor ile anlaşma yaptığımda buraya 1 senelik gelmediğimi söylemiştim. İlk senede elde ettiğimiz muhteşem başarıyı bu sene taçlandırmak istiyoruz. Bu taçlandırmayı da nasıl yapabiliriz? Öncelikle Türkiye Süper Ligi’nde şampiyon olmak ve elimizdeki o sıfatı bırakmamak. İkinci olarak da bunu hep söyledik Şampiyonlar Ligi’ne kalan ilk kadın takımı olmak istiyoruz. Ön elemeyi 9-10 Eylül tarihlerinde Norveç’te oynayacağız. İlk rakibimizde Hırvat temsilcisi Podravka Vegata olacak. Onları eleyip Norveç takımı olan Vipers Kristiansand ile final maçı yapmak istiyoruz. Onları da elersek eğer Türkiye Süper Ligi’nde hentbol dahilinde ilk olarak bir kadın takımı Şampiyonlar Ligi guruplarına kalma başarısı gösterecek. Ama tabii ki de biz adım adım gitmek zorundayız. Bu bizim felsefemiz. Her seferinde anlatıyoruz. Arkadaşlarımıza da anlatıyoruz. Öncelikli olarak iyi çalışacağız. Hedefe odaklanacağız” dedi.

"Öncelik Süper Kupa’yı almak"

Yeni sezonda ilk resmi maçlarının 30 Ağustos’ta Ankara Yeni Mahalle takımı ile Süper Kupa maçı olacağını ifade eden Ünal, “Önce Süper Kupayı almak istiyoruz. Süper Kupa’yı da Kastamonu’ya getirmek istiyoruz. Ondan sonra Şampiyonlar Ligi ön elemesine bakacağız. Ondan sonra da lige başlayacağız. Amacımız tekrar ediyorum. Öncelikli olarak Süper Kupa’yı almak, sonra Şampiyonlar Ligi’nde guruplara kalmak ve en sonunda lig sonunda da tekrardan Türkiye Şampiyonu olmak. Yanında Türkiye Kupası ile beraber şehrimize getirmek. Geçen seneye göre biraz daha derin kadromuz var. Geçen sene de söylemiştik. Sayısal olarak azız fakat kalite olarak iyiyiz. Bu sene 3 kulvarı götürecek sayıda değiliz. 19 sporcu ile 3 kulvarı gitmesi zor fakat her bir sporcumuz birbirinden değerli, birbirinden kaliteli. Gerek yurt içinden olsun gerekse yurt dışından seçmelerimizi ona göre yaptık. Hem takım içerisindeki bütünlüğü sağlayabilecek, hem de performans olarak hem kulübe hem de şehre katkıda bulunabilecek arkadaşları almaya çalıştık. O anlamda bir sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Önemli olan iyi çalışıp darbe dışı sakatlıklar yaşamamak. Bizim sporumuz sert bir spor. Çok darbeye maruz kalıyoruz. Ciddi bir sakatlık yaşamazsak istediğimiz hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum. Geçen sene seyircimizin desteği unutulamaz. Fakat kadroda yaşadığımız sıkıntıyı tribünde de yaşıyoruz. Kaliteli seyirci geliyor fakat az seyirci geliyor. Bu sene hem çok hem de kaliteli seyirci istiyoruz. En azından yaptıkları sporun, aldıkları başarının önemli olduğunu hissetsinler. Şehrimizin bunu bu sene sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Eski: “Güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz”

Kastamonu Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüdver Eski ise, güçlü bir şekilde yollarına devam ettiklerini belirterek, yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını ve hedeflerinin Kastamonu’yu hem Avrupa’da hem de Süper Lig’de en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.

Yollarına güçlü bir şekilde devam ettiklerini de vurgulayan Eski, “Üç yıldır değerli yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte önemli çalışmalar yaptığımız düşüncesindeyim. İnşallah önümüzdeki sezonda ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.