Tosya'ya Trap Atış Poligonu yapılıyor

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde avcılık ve atıcılık sporlarında gelen başarılar sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Tosya Trap Atış Poligonu yapılması kararlaştırıldı.

  • 1626
Tosya'ya Trap Atış Poligonu yapılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avcılık ve Atıcılık İl Temsilciliğinin Tosya ilçesine alınması sonrasında ilçede kulüp ve sporcu sayısında önemli artış yaşandı. Şuan itibariyle Tosya’da faaliyet gösteren kulüplere bağlı sporcular ile ferdi lisanslı sporcu sayısı 250’ye ulaştı. Bu sporcuların kişisel gayretleri sonucu Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonunun faaliyet programı çerçevesinde düzenlemiş olduğu 2010-2016 yılları arasında 19 müsabakada toplam 5 Türkiye şampiyonluğu, 6 Türkiye ikinciliği, 9 Türkiye üçüncülüğü, 7 Türkiye dördüncülüğü elde edildi. Takım olarak ta 1 Türkiye üçüncülüğü, 1 Türkiye dördüncülüğü kazanıldı.

Avcılık ve Atıcılık Federasyonuna bağlı Tosya’da ki sporcuların başarıları ve talepleri sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Tosya Trap Atış Poligonu yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Bakanlık tarafından ilçeye gönderiler heyet, Tosya’da yer tespiti yaparak projesinin yapım ve ihale aşamasına geçildiği öğrenildi.

Tosya’da Açıkavak Mevkisinde yüz ölçümü 32 bin 968 metrekare arazi üzerine yapılacak olan Tosya Trap Atış Poligonu için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bilgilendirme yapıldı. Poligon için çalışmaların devam ettiği belirtildi.