2015 Yılında 216 Madalya Kazandık

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, federasyon olarak istikrarlı yükselişlerini 2015 yılında da sürdürdüklerini söyledi.

  • 738
2015 Yılında 216 Madalya Kazandık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Şahin, 2015 yılının bir değerlendirmesini yaptı. Şahin, yıl boyunca lisanslı sporcu sayılarının istikrarlı bir şekilde artmaya devam ettiğini belirterek, uluslararası organizasyonlarda da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini vurguladı. Şahin, 2015 yılında uluslararası organizasyonlarda 80’i altın, 61’i gümüş ve 75’i bronz olmak üzere toplam 216 madalya kazandıklarını ifade ederek, “2015 yılında da ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Türkiye’nin madalya deposu federasyonları arasındayız. Üst üste ikinci yılımızda 200 madalya sınırını aştık. 2016 yılında da madalya sayımızdaki istikrarı korumayı amaçlıyoruz” dedi.



ÖNEMLİ BAŞARILAR

Şahin, 2015 yılında elde edilen başarılarla ilgili olarak, “Federasyonun 2015 yılı içindeki en büyük başarısı Rusya’da düzenlenen Büyükler Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda elde edilen 2 Dünya Şampiyonluğu ve 1 gümüş ile 1 bronz madalya oldu. Bu şampiyonada Olimpiyat Şampiyonu Taekwondocumuz Servet Tazegül ile 20 yaşındaki İrem Yaman altın madalyaya uzanırken, olimpiyat ikincimiz  Nur Tatar gümüş, yine 20 yaşındaki Nafia Kuş bronz madalya kazandı. Milli takımımız, bu şampiyonada takım halinde Dünya Üçüncüsü olmayı başardı. Yine Rusya’da ilk kez düzenlenen Olimpik Kategori Avrupa Şampiyonası’na milli takımımız 8 sporcuyla katılmış ve 4 altın madalya kazanarak takım halinde şampiyonluğu elde etmiştir. Engelli sporcularımızın mücadele ettiği ve Moldova’da düzenlenen Avrupa Para-Taekwondo Şampiyonası’nda milli takımımız 5 altın, 3 gümüş 5 bronz madalya ile takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu. Sırbistan’da düzenlenen  Avrupa Poomse Şampiyonanası’nda 10 altın, 11 gümüş ve 8 bronz madalya kazanan milli sporcularımız, Türkiye’yi takım halinde kürsünün en üst basamağına taşımayı başardı. Ümit Bayan Milli Takımız, Romanya’da düzenlenen Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda ilk sırayı alırken, Sırbistan’da düzenlenen Balkan Tekvando Şampiyonası’nda genç milli takımımız, erkekler, bayanlar ve takım halinde şampiyonluğu elde etti” diye konuştu.
 
RİO 2016 YOLU

2016 Rio Olimpiyat Oyunları için Servet Tazegül ve Nur Tatar ile 2 kota almayı başardıklarını hatırlatan Başkan Şahin, kalan 2 kota hakları için İstanbul’da önemli bir organizasyona katılacaklarını söyledi. Başkan Şahin, “Taekwondoda Avrupa Kıtası Elemesine 16-17 Ocak tarihlerinde İstanbul’da ev sahipliği yapacağız. Bu organizasyonda bir bayan ve bir erkek sporcumuzla kota almaya çalışacağız. Ev sahibi ülke avantajımızı da kullanarak en iyi sonuçları alacağımıza inanıyorum. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda  2012 yılında Londra Olimpiyat Oyunları’nda almış olduğumuz 1 altın ve 1 gümüş madalyalı başarımızı tekrarlamak istiyoruz” dedi. 


Şahin, futbol ve satrançtan sonra en fazla sayıda lisanslı sporcuya sahip olan federasyonunun, 350 bin civarındaki sporcu sayısındaki istikrarlı artışın 2016 yılında da süreceğini sözlerine ekledi.