Bu Uygulamayla Yanlış Yazmak Neredeyse İmkansız

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent Yönetici A.Ş. (Teknokent) bünyesinde faaliyet gösteren Tetis Teknoloji firması tarafından, cep telefonu kullanıcıları için hem yanlış yazmayı önleyen hem de eğlenceli ve kolay kullanılabilen klavye yazılımı geliştirildi.

  • 493
Bu Uygulamayla Yanlış Yazmak Neredeyse İmkansız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜBİTAK desteğiyle yaklaşık bir yıllık çalışma sonucunda “Aspect Key” adıyla geliştirilen, zaman tasarrufu, eğlence ve kolay erişim gibi uygulamalar sunan cep telefonu klavyesi, Apple Store’da “En İyi Uygulamalar” kategorisinde öne çıkanlar arasında ilk sırada yer almayı başardı.

Şimdilik İOS işletim sistemi için hazırlanan uygulamanın, android için ise çalışmaları devam ediyor. Geliştirdikleri klavyede normalde yapılan tüm işlemlerin bulunduğunu, bunun üzerine harfleri yukarı aşağı ve sağa sola çekerek farklı noktalama, sayı ve resim figürlerine ulaşıldığını anlatan girişimci Ahmet Akkök, “Tuşları yukarı çekerek büyük harfler yazabiliyorsunuz. Aşağı çekerek tuşun altında yazılı olan noktalama işareti, rakam ya da resim figürlerinden birini çağırabiliyorsunuz” dedi.

Klavyeyle hızlı yazan cep telefonu kullanıcılarının yanlış yazma olasılığını da büyük oranda ortadan kaldırdıklarını anlatan Akkök, artık dokunmatik klavye ve cihazların hayatın her alanına girdiğini, bu nedenle uygulamaların hazırlanmasının önem arz ettiğini söyledi.

Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş ise Akkök’ün ürettiği klavyenin Apple Store’da en iyi uygulamalar arasında gösterildiğini belirterek, “Bu çalışma, artık Anadolu’da da teknolojinin üretildiği anlamına geliyor. Teknokent bünyesinde şu anda 12’nin üzerinde patent ve faydalı model başvurusu bitirildi. 44 proje yürüyor” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Teknokent’in Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca bu yıl üst üste 2 kez ödüllendirildiğini vurgulayan Güneş, bunların tesadüfi başarılar olmadığını belirtti.

(İHA)