Facebook Pişmanlıklarınızı da Kaydediyor

Dijital Gelecek Hareketi isimli platformda yayınlanan bir yazı gözleri sosyal medya ağı Facebook'a çevirdi. İlgili yazıya göre Facebook göndermeseniz dahi yazdıklarınızı kaydediyor.

  • 347
Facebook Pişmanlıklarınızı da Kaydediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medya devi Facebook üzerinde ortaya çıkan bir özellik kullanıcıları şaşkına çeviriyor. Siteyi kullanırken herhangi bir kutuya bir şeyler yazdınız fakat “gönder” tuşuna henüz basmadınız diyelim. Biraz düşündünüz, sonra yazdıklarınızı sildiniz. Bunu göndermenin, yayınlamanın uygun olmadığını düşündünüz. Pişman olup yazdıklarınızı silerek çıktınız. Hiçbir şeyin kaydolmadığını düşünüyorsunuz. Fakat bu esnada Facebook sizin tüm yazdıklarınızı kaydederek sunucularına yolluyor ve saklıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir video bu durumu daha da net bir şekilde ortaya koydu.

İlgili videoda Aral isimli bir kullanıcı, Facebook sitesini kullanırken ağ üzerinden gelen/giden veriyi izliyor. Bu esnada ileti kutucuğuna “Facebook bunu kaydedecek” yazıyor ve siliyor. Ardından structured_suggestion isimli dosyayı açıyor ve yazıp sildiği yazıların bu dosyanın içinde olduğunu ve verinin gönderildiğini görüyor.

(İHA)