Genç Tasarımcı Eyüp Ateş Sınırı Aştı

Kastamonu'nun Abana ilçesi Elmaçukuru köyünden genç tasarımcı Eyüp Ateş büyük başarıya imza attı.

  • 4580
Genç Tasarımcı Eyüp Ateş Sınırı Aştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yirmi yaşındaki genç otomobil tasarımcısı Eyüp Ateş, adından gün geçtikçe daha fazla söz ettirmeyi başarıyor. Dassault şirketinin Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlediği dünya çapındaki "Yılın Projesi'' yarışmasında “Sınır 6x6” projesiyle 440 proje arasından ilk 10'a girmeyi başardı.

Yarışma sonuçlarının 7 Eylül 2015 tarihinde açıklanacağını ifade eden Ateş, bir yandan üniversite eğitimine devam ederken bir yandan da başarılarını anlatmak için okullarda yaşıtlarına konferans veriyor. Ateş, konferanslarda kendini şu şekilde anlatıyor:

''Dokuz yaşımda kendi isteğimle küçük bir torna atölyesinde çalışmaya başladım. Bu iş benim için kariyerden, paradan öte hayatımın bir parçası haline geldi. Dokuz yaşımda başlayan sözde sıradan hikayem, bugün dünyanın en iyi otomobillerine özel tasarım yapmaya ve ülkemin yerli otomobil projesinde çalışma gibi milli bir sorumluluk olmaya doğru ilerledi.''

On yedi yaşında bir fikir ile askeri tank projesi ekibi kurmakla hayatının birden değiştiğini vurgulayan Ateş, On sekiz yaşına geldiğinde ise ülkemizin yerli marka otomobil sorununa çözüm bulmak adına baş tasarımcısı Serdar Sapmaz'ın dahil olduğu yedi kişilik bir ekiple "3Gen" adlı projeyi geliştiriyor. 2015 yılında dünyaca ünlü tasarım şirketi Dizayn VIP'ye dahil olan Ateş, Türk otomotiv dünyasının "Çılgın Türk" olarak bildiği Erbakan Malkoç ile birlikte çalışmaya başladı.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)