Bozdağ: '3 bin yeni hakim ve savcı alınacak'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe soruşturması kapsamında açığa alınan hakim ve savcıların yerine 3 bin yeni hakim ve savcı alımı yapılacağını açıkladı.

  • 832
Bozdağ: '3 bin yeni hakim ve savcı alınacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Bozdağ, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, “Şimdi bu kadar açığa alınmalar oldu, hakim, savcılar. Vatandaşımız şundan endişe etmesin. Pek çok hakim, savcı oraya atandı. Vatandaşımız ‘3 bin civarında hakim, savcı da açığa alındı. Davalarımız ne olacak, nasıl bitecek’ diye bir endişeye kapılmasın. Biz bunun tedbirini aldık. Neden, çünkü şu anda çıkan OHAL kararnamesinde Adalet Akademisi’nde staja devam eden hakim ve savcıların 2 yıllık staj süresini tamamlamadan mesleğe kabulüne imkan veren bir düzenleme yaptık. Şu anda Adalet Akademisi’nde 5 bin 110 civarında adli ve idari yargı, hakim ve savcısı stajdadır. Bu ayın 26’sı, 27 veya 28'sinde Adalet Akademisi yazılı sınavlarını yapacak. Hemen arkasından sözlü sınavları yapılacak. HSYK mesleğe kabulle adli tatil bitmeden bunların tamamı vatandaşımıza, yargı hizmetine Eylül’den itibaren, daha erken başlatacağız. Sözlü sınavı bitenleri hemen HSYK kabul edecek, görevlendirmeye başlayacaklar. Böylelikle bir boşluk olmayacak” dedi.

Bozdağ, Kasım ayında yapmayı düşündükleri bin 500 hakim ve savcı alım sınavını hatırlatarak, “Bu yaşanan gelişmeler üzerine de 3 bin hakim ve savcı alacağız. Bunların 800’ü avukatlıktan hakim ve savcı alımı olacak. 2 bin 200’ü de diğer hukuk fakültesi mezunlarından hakim ve savcı alımı olacak. Ve bunları da hemen araziye eğitimleri biter bitmez süreceğiz. O eğitim süresini de ihtiyaca göre kısaltma imkanı var HSYK’nın. Gerekirse yasada değişiklik yapıp daha öne de çekebiliriz. O yüzden aziz vatandaşlarımız, yargıda işi olan insanlarımız ‘yargının hali ne olacak’ diye düşünmesin. Yargının hali bundan sonra daha iyi olacaktır’ diye konuştu.