Erdoğan'dan 'idam' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkın "idam istiyoruz" tezahüratlarına, "Şüphesiz ki her talebin değerlendirilmesi, konuşulması, görüşülmesi demokratik ülkelerde bir haktır. Bunlar parlamento çatısı altında değerlendirilir bunun için de bir yerlerden izin almaya gerek yok' dedi.

  • 1643
Erdoğan'dan 'idam' açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine destek vermek için Kısıklı’ya gelen binlerce vatandaşa hitap etti. Sabırsızlıkla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapmasını bekleyen halk, "idam istiyoruz" şeklinde slogan attı.

“Silahlı Kuvvetlerimizin içinde urdu, şimdi temizleniyor”
Erdoğan, bu olayları TSK içinde azınlık bir grubun yaptığını belirterek, “Bu süreç içerisinde gerçekten bu olaylar Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde bir azınlığı yapmış olduğu eylemlerdir. Yoksa Silahlı Kuvvetlerin kendisi değil. Silahlı Kuvvetlerimizin içinde urdu, şimdi temizleniyor. Yargıya da teşekkür ediyorum. Makamlarına, mevkilerine, rütbelerine bakmadan kim olursa olsun, emniyet teşkilatıyla el ele vermek suretiyle bunları tutukladılar" dedi.

Cumhurbaşkanı, idam taleplerine karşılık, "Şüphesiz ki her talebin değerlendirilmesi, konuşulması, görüşülmesi demokratik ülkelerde bir haktır. Bunlar parlamento çatısı altında değerlendirilir bunun için de bir yerlerden izin almaya gerek yok” dedi.

“Dört siyasi parti bir araya gelerek ortak bildiri yayınladı”
“Bu yapı İstiklal mücadelesi veren TBMM’yi de bombaladı” diyen Erdoğan, “Bu bombaladıkları yerde artık parlamento çalışmalarının duracağını zannediyorlardı. Bugün dört siyasi parti bir araya gelerek ortak bildiri yayınladılar. Parlamento toplantısını yaptı, çok güzel bir bildiri yayınladılar. Biz de bunun altına imzamızı koyarız. Bu olaylar Türkiye’nin yükselişini hazmedemeyen üst akılların operasyonudur” ifadesini kullandı.

“O meydanlara çıkışınız her şeyi alt üst etmiştir “
Vatandaşın meydana çıkmasının her şeyi alt üst ettiğini kaydeden Erdoğan, “Bütün mesele sizin ilk andan itibaren meydanlara çıkmanız var ya, o meydanlara çıkışınız her şeyi alt üst etmiştir. Rehavet yok ve hafta boyu biz birlikteliğimizi devam ettirmeliyiz. Gerek başbakanımız, gerek hükümetimiz, gerek devletimizin tüm kurumları çalışmalarını sürdürüyor. Polisimiz verdiği şehitlere rağmen dik durdu. Bu silahlı kuvvetler bizimdir. Bu silahlı kuvvetler paralel yapının değildir. Anayasanın amir hükmü gereğince Silahlı Kuvvetlerin Başkomutanıyım. Bunların kurslarına, okullarına çocuklarınızı göndermeyin dedim. ’Devletin okullarında sizlere ücretsiz kurslar hazırlıyorum’ dedim. Şu anda binlerce yargı mensubu açığa alındı. HSYK’dan 5 tanesi, AYM’den 2 tanesi şu anda yargı kararlarını süratli bir şekilde veriyor ve bu özgüvenle yarınlara güçlü bir şekilde yürüyeceğiz” dedi.
“Biz bu ülkeyi 3-5 teröriste teslim etmeyeceğiz”

Erdoğan, “Bir tek millet. İki tek bayrak. Üç vatan. Dört tek devlet. Biz bu ülkeyi 3-5 teröriste teslim etmeyeceğiz. Güneydoğu’daki terörle mücadeleyi de başaracağız. Bu paralel devlet yapılanmasına da asla bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Bunlardan temizlenme operasyonu başladı. Temizlenecekler. Şu olay bize Allah’ın büyük bir lutfudur. Kimin ne olduğu çok iyi ortaya çıktı. Bunların üzerine üzerine gitmek suretiyle, takipçiyiz. Pensilvanya’daki terörist başını bize teslim ettiklerinden itibaren çok şey değişecek. Bizim stratejik müttefiğimiz olarak, Amerika Pensilvanya’dakini bize teslim etmesi lazım. Birlikte dik duracağız, eğilmeyeceğiz, sonuna kadar bu işi kovalayacağız” diye konuştu.