Kurtulmuş'tan ABD'ye uyarı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, FETÖ/PDY terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in iade edilmesi konusunda ABD'yi uyararak, 'Ya bizden yana olacaksınız ya da 3-5 tane çete artığının yanında olacaksınız. Karar, tercih sizin. Eğer vermezseniz biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz' dedi.

  • 594
Kurtulmuş'tan ABD'ye uyarı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, demokrasi nöbetine katılmak üzere Ordu’ya geldi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı’nda Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetinde konuşan Kurtulmuş, FETÖ lideri Fetullah Gülen’i verme konusunda çekimser kalan ABD’ye sert mesajlar gönderdi.

“Amerikalılar empati yapsın”
Kurtulmuş, Amerikalılara empati yapmaları için ilginç bir örnek gösterdi. Kurtulmuş, “Amerikalılar şöyle düşünsünler. ABD’yi yıkmak isteyen bir örgüt lideri, diyelim ki bir papaz. Amerika’yı yıkmak için bir faaliyet yaptı, kaçtı geldi Türkiye’ye. İstanbul’da Bebek’te ya da Ankara’da Çankaya’da orada bir villada oturdu. 15 sene orada beslendi, büyüdü. Türkiye’den Amerika’ya karşı faaliyetlere devam etti. Birde bunu düşünsünler. Ne hissederlerdi? Dünyayı başımıza yıkarlardı. İşte biz de diyoruz ki, dostluk, müttefiklik, stratejik ortaklık falanlar diyorsanız biz de aynı şeyleri hissediyoruz” diye konuştu.

“Delil istiyorlarsa 238 şehidimize baksınlar”
ABD’nin askeri kalkışmanın darbe girişimi olduğu yönünde delil istediğini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Artık tercih yapacaklar. Ya 79 milyonu tercih edecekler ya da 3-5 tane çete elemanıyla baş başa kalacaklar. Bu anlamda yeniden dosyalar gönderildi. Yeniden hiç olmazsa orada tutuklayın diye dosya gönderildi. Delil istiyorlarsa 238 şehidimize baksınlar. Delil istiyorlarsa vücutları parçalanmış, başı gövdesinden ayrılmış o kardeşlerimizin cesetlerine baksınlar. Delil istiyorlarsa 81 vilayetimizde bu hainlere kahpelere karşı tek yumruk haline gelmiş olan bu aziz milleti görsünler. Delil istiyorlarsa derdest edilip bir yerde alıkonulmuş Genelkurmay Başkanını ve kuvvet komutanlarını görsünler. Delil istiyorlarsa bombalanan TBMM’yi görsünler. Delil istiyorlarsa 50 tane kardeşimizin şehit olduğu Özel Harekat binasını görsünler. Delil istiyorlarsa helikopterlerin, uçakların, tankların bombaladığı binaları görsünler. Görmek isteyene istemediği kadar delil. Görmek istemeyeni ise Allah bildiği gibi yapsın.”

“ABD tercih yapsın yoksa kendi göbeğimizi kendimiz keseriz”
Amerikalıların tercih yapması gerektiğini de işaret eden Kurtulmuş, “Biz enayi değiliz, saf değiliz. Muhataplarımızın da saf olmadığını gayet iyi biliriz. Dolayısıyla ya 79 milyon ile işbirliği halinde olacaksınız ya da 3 tane çete artığını, 3 tane teröristi cani elebaşı Feto’yu orada tutacaksınız. Karar, tercih sizindir. Vermezseniz biz göbeğimizi kesmesini biliriz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz” ifadelerini kullandı.

“Darbe başarılı olsaydı Irak ve Suriye gibi olacaktık”
15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye’nin büyük bir badire atlattığını ifade eden Kurtulmuş, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve milletin iradesi sayesinde adeta uçurumun kenarından döndüklerini ifade ederek şöyle devam etti:
“Eğer bu darbeyi yapsalardı daha önceki darbeler gibi sadece yönetimleri değiştirmeyeceklerdi. Bunlar darbe yapsalardı yönetimi değiştirmekle birlikte başta Sayın Cumhurbaşkanımızı ve belki bizleri de buldukları yerde öldürecekler, Türkiye’yi bir kaosun içine sokacaklar, Türkiye’de iç savaş başlatacaklardı. Eğer o darbe olsaydı bugün bu caddelerde rahat yürümüyor olacaktık. Bugün burada bu toplantılarımız olmayacaktı. Belki bu ülke şehir şehir kasaba kasaba bölünecekti. Aynı Irak ve Suriye gibi yapacaklardı. Arkasından da Çanakkale’den gerisin geriye gidenlerin marifetiyle bu ülkeyi işgal altına alacaklar, Türkiye yabancı bir işgale maalesef uğrayacaktı. Hesap buydu. Allah hesaplarını bozdu, millet hesaplarını bozdu.”

“TSK’yı yeniden yapılandıracağız ama şerefini asla yere düşürmeyeceğiz”
Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) yeniden yapılandırdıklarını da belirten Kurtulmuş, artık bundan sonra kimsenin darbe yapamayacağını söyledi. Kurtulmuş, bu olaylara bakıp Türk ordusunun değerini de düşürmeyeceklerini de belirterek, “Şimdi görüyorsunuz TSK’yı yeniden yapılandırıyoruz. Bir daha hiçbir kimse Türkiye’de aklının ucundan dahi ben bir gün darbe yaparım diye geçiremeyecek kadar Türkiye’de sistemi demokratikleştiriyoruz, şeffaflaştırıyoruz. TSK hepimizin silahlı kuvvetleridir. 3 tane çapulcu, 5 tane eşkıya müsveddesi ve bir tane kökü dışarıda olan hoca kılıklı bir serserinin sözlerine uyan 3-5 tane darbeci ordunun şerefini kirletemez, milletin gözünde TSK’nın değerini azaltamaz” şeklinde konuştu.

“FETÖ’ye de Feto’ya da merhamet göstermeyeceğiz”
Kurtulmuş, konuşmasında darbe girişimi yapan FETÖ’den büyük bir hesap soracaklarını da kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şunu da söyleyeyim. Biz Müslüman milletiz. Müslümanlık merhamet dinidir. Ama bu çeteye, bu Feto’cu çeteye karşı hiçbir şekilde müsamaha etmeyeceğiz. Hiçbir şekilde bunlara merhametli davranmayacağız. Bu hesap öyle kapanıp gitmeyecek. Ne varsa kim varsa hepsi ortaya çıkarılacak ve bu yaptıklarının hesabını burunlarından fitil fitil getirecek ve hesap soracağız.”