AFAD 77 olayda onlarca hayat kurtardı

Kastamonu Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne bağlı Arama Kurtarma ekipleri, 2016 yılı içerisinde 77 olaya müdahale etti.

  • 647
AFAD 77 olayda onlarca hayat kurtardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2016 yılı içerisinde trafik kazası, mahsur kalma, boğulma, göçük ve çökme, hayvan kurtarma, kayıp şahıs arama başta olmak üzere bir çok olaya müdahale etti. AFAD ekipleri 2016 yılı içerisinde 77 olaya müdahalede ederek, hayat kurtardı.

AFAD Kastamonu İl Müdürlüğü arama ve kurtarma ekipleri 2016 yılı içerisinde 33 yoğun kar yağışı sebebiyle mahsur kalma, 10 trafik kazası, 21 kayıp şahıs, 7 yangın, 2 sel, 2 hayvan kurtarma, 1 göçük ve 1 fırtına olayına müdahale etti.
Ekipler özellikle trafik kazalarında araç içerisinde sıkışan yaralı şahısları çıkartarak hayat kurtardı. Yine aynı şekilde mahsur kalma ve göçük olayında da bir çok kişinin yaşama tutunmasına vesile oldu.

2016 yılı içerisinde sıkışmalı trafik kazaları başta olmak üzere boğulma, kayıp, mahsur kalma gibi 72 olaya müdahale ettiklerini dile getiren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ekrem Küçükbayram, AFAD olarak 2016 yılı içerisinde çeşitli afet ve acil durumlarla alakalı 77 olaya müdahale ettiklerini, bu rakamın 2015 yılında 95, 2014 yılında ise 52 olduğunu kaydetti.

Küçükbayram: “Donanımlı personel ve yeterli araç gereçlere sahip olan arama kurtarma birliğimiz 2016 yılında birçok in başarılı çalışmaya imza atmıştır. Ekiplerimiz her türlü olaya karşı 7 gün 24 saat süreyle adeta teyakkuzdadır. Kış şartlarında öngörülen ağırlıklı olaylar, trafik kazaları, çığ ve mahsur kalma olaylarıdır. Bizlerde bu anlamda ekiplerimizin eğitimlerine önem veriyoruz. Bu anlamda 2017 yılında başarı seviyemizi daha da arttırmak için rutin eğitim ve tatbikatlarımıza aralıksız devam ediyoruz. İnşallah böylesi afetlerle karşılaşmayız fakat herhangi bir afet durumunda bizler tüm tedbirlerimizi almış durumdayız” şeklinde konuştu.

Kazım BOLAT