Bilinç kaybı yaşayan hasta kurtarıldı

Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köyde aniden rahatsızlanan ve bilinç kaybı yaşayan hasta, AFAD ve UMKE ekiplerinin ortak çalışması sonrası kar üstü paletli araç ile kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı.

  • 1623
Bilinç kaybı yaşayan hasta kurtarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Gürmüdü Köyünde aniden rahatsızlanan ve bilinç kaybı yaşayan 69 yaşındaki Nebiye Cantürk için 112 Acil Sağlık ekiplerinden yardım istendi. Yolun kar yağışı nedeniyle kapalı olmasından dolayı köye ulaşamayan sağlık ekipleri, Kastamonu İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile Ulusal Medikar Kurtarma Ekiplerinden (UMKE) yardım istedi. Gece yarısı saat 02.00 sıralarında harekete geçen AFAD ve UMKE ekipleri, kar üstü paletli kurtarma aracı ile Doğanyurt’a bağlı Gürmüdü Köyüne ulaştı. Hasta Cantürk, UMKE ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından evinden alınarak kar üstü paletli kurtarma aracına bindirildi.

Yaklaşık üç saatlik kurtarma çalışmasının ardından AFAD ve UMKE ekipleri, Nebiye Cantürk’ü ambulansın beklediği noktaya ulaştırabildi. Burada ambulansa alınan Nebiye Cantürk, acil olarak İnebolu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.