Bu köyde işler tersine dönmüş

Kastamonu'da 56 yaşındaki Satiye Sabuncu, eşi şehir dışına çalışmaya gidince tarlasına gidebilmek için traktör kullanmayı öğrendi.

  • 7024
Bu köyde işler tersine dönmüş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadınların büyük bir çoğunluğunun traktör kullandığı köyde; traktöre binerek onlarca dönüm arazide çift süren ve traktörün arkasındaki pullukla ot biçen kadınların marifeti, görenleri hayrete düşüyor.

Köy meydanında traktörü ile tarlaya çift sürmeye giden Satiye Sabuncu, uzun zamandır traktör kullandığını anlattı. Eşinin köy dışında olması sebebiyle çareyi traktör kullanmayı öğrenmekte bulduğunu ifade eden Sabuncu, "Benim eşim köy dışında çalışıyor. Eşim evde olmayınca traktörle tarlaya gelip otları biçiyorum. Traktör kullanmayı yıllar önce eşimden öğrendim. Elbette traktörü kullanırken zorlanıyorum çünkü normal araç kullanmak gibi değil. Bayırlarda ve toprağın fazla olduğu yerlerde traktörün kontrolünü iyi sağlamak lazım" dedi.

İlerleyen yaşına rağmen gençlere adeta taş çıkaran 56 yaşındaki Satiye Sabuncu tarla işlerinde komşularının yardım ettiğini söyledi. Sabuncu, köyde genci yaşlısı kadınların traktör kullanmayı bildiğini söyledi.

Satiye Sabuncu, yanına aldığı komşuları ile köy meydanında traktör ile tur atarak işlerin kendilerini beklediğini söyledi. Sabuncu, "Sayın Cumhurbaşkanımız bize hep destek verdi. Her zaman bizim yanımızda ve önümüzde dik durdu. Biz de sonuna kadar arkasındayız. Allah ona uzun ömürler versin" diyerek traktörü ile tarlanın yolunu tuttu.