Cideli ailenin yaşam savaşı

Kastamonu Cide'de kestane toplarken ağaçtan düşen 30 yaşındaki Vedat Uysal, Eskişehir'de yoğun bakım tedavisi görüyor. Eşi ve 2 kızı ise, Eskişehir'de tuttukları rutubetli bir evde hasta olmadan günlerini geçirmeye çalışıyorlar.

  • 6648
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cideli ailenin yaşam savaşı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 5 ay önce Vedat Uysal, çalışırken bir anda dengesini kaybederek ağaçtan düştü. Boynundan aşağısı felç olan genç adam, Kastamonu'da 1 ay tedavi gördü. Kastamonu'dan Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesine sevk edilen Vedat Uysal, yoğun bakıma alındı.

3 buçuk aydır yoğun bakımda tedavi gören Uysal'ın ailesi ise birçok problemle daha mücadele etmeye çalışıyor. Şarhöyük Mahallesi'nde bulunan küçük bir evde oturan Mükerrem Uysal, eşinin de bir an önce iyileşmesini bekliyor. Eskişehir'e ilk geldiklerinde Tepebaşı Kaymakamlığı tarafından kendilerine eşya ve yakacak yardımında bulunulduğunu ifade eden Uysal, erzak ve ev konusunda problemlerin yaşandığını söyledi. Hem hastaneye giderek eşi ile ilgilenen genç kadın, hem de biri 6 aylık diğeri ise 6 yaşında olan Eslem ve Yaren isimli kızlarının rutubetli evde hasta olmamaları için uğraşıyor.

"Gerçekten zor oluyor"

Vedat Uysal'ın eşi 26 yaşındaki Mükerrem Uysal, gün içerisinde yaşadığı zorluklardan bahsetti. Evin uzakta olmasından dolayı hastaneye gitmekte zorlandığını belirten Uysal, "Eşim, ağaçtan düşme sebebiyle boyundan aşağısı felçli olarak Yunus Emre Devlet Hastanesinde yatıyor. Her gün gidip geliyorum. Bir yandan da çocuklarıma bakıyorum. Kastamonu'dan buraya sevk ettiler. Biz de mecbur buraya gelmek zorunda kaldık. Aşağı yukarı 3 buçuk aydır buradayım."

Aile hayırseverlerden yardım bekliyor.

Mehmet SALMAN