Diyaliz hastalarının mağduriyeti giderildi..!

  • 1759
Diyaliz hastalarının mağduriyeti giderildi..!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Özel Anadolu Hastanesi Diyaliz Merkezi’nin hasta kabul anlaşmasının iptal edilmesi nedeniyle diyaliz hastaları mağdur oldukları gerekçesiyle valilik binası önünde eylem yaptı.

Anadolu Hastanesi Diyaliz Merkezi’nin Cuma gecesi ‘Medula provizyon’ sistemi üzerinden girişleri kapatıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet alımını durdurduğu için mağdur olduklarını ifade den hastalar soluğu valilik binası önünde aldı. Önce İl Sağlık Müdürlüğü önünde ardından da valilik binası önünde eylem yapan hasta ve hasta yakınları seslerini duyurmaya çalıştı.

Vali Mesut Yıldırım ile görüşmek için yoğun çaba gösteren hasta ve hasta yakınları yaşanan mağduriyetin giderilmesini istediler. Vali Mesut Yıldırım, Milletvekili Metin Çelik ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın devreye girmesiyle çözüme kavuşturuldu ve provizyon tekrardan açılarak hasta kabulüne başlandı.

180 hastanın tedavi gördüğü diyaliz merkezinde provizyonun tekrardan açılmasıyla birlikte hastalar büyük sevinç yaşadı. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise vatandaşların mağdur olmaması için tüm girişimlerin yapıldığını ve bir daha aynı aksaklığın yaşanmaması için farklı çalışma yapılacağını söyledi.

Kazım BOLAT