Dünya barışı için yapacaklar

Dünya barışı için Polonya'dan yola çıkan 36 kişilik 'Nınıwa Team' ekibi bisikletle yaklaşık 5 bin kilometre yol kat ederek Kastamonu'nun Tosya ilçesine geldi.

  • 526
Dünya barışı için yapacaklar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 2 ay önce Polonya’dan bisikletleriyle yola çıkan ‘Nınıwa Team’ ekibi yaklaşık 5 bin kilometre yol kat ettikten sonra dün gece Tosya’ya geldi. 36 kişiden oluşan ekip ilk önce ilçede Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesine çadır kurdu. İlçe Kaymakamı Yusuf Cıbır, dünya barışı için yola çıkan misafirlerin yağmur altında açık alanda kalmamaları için spor salonunda konaklamaları yönünde talimat verdi. Şu ana kadar Polonya, Ukrayna, Rusya, Gürcistan ve Ermenistan’ın da aralarında bulunduğu 5 ülkeden geçerek Türkiye’ye ulaşan 36 kişi ilçede bir gece konakladı. Tosya’dan ayrıldıktan sonra sırayla Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek, Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyetini ziyaret edecek olan ekibin son durağı Polonya olacak.

Ekip sözcüsü Wreczycka, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Günde ortalama 150 kilometre yol alıyoruz. Sadece yemek ve uyumak için mola veriyoruz. Tosya’ya akşamüstü geldik ve çadır kuracak bir yer aradık. Okul bahçesine çadırlarımızı kurmak istedik fakat görevliler yağmur altında kalmamamız için bizleri spor salonunda misafir etti. Bizler bundan dolayı mutlu olduk" dedi.

Dünyadaki savaşlar ve çatışmalarda ölen insanlara dikkat çeken Wreczycka, yılmadan amaçlarına ulaşmak için pedal çevireceklerini söyledi. Wreczycka, 10 bin kilometre daha yol kat etmeyi planladıklarını anlattı.