Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi nedeni ile yayınlanan kutlama mesajları

  • 401
Kadir Gecesi Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ MESUT YILDIRIM’IN MESAJI

Manevi bir iklimde idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.
Kadir Gecesi, Yüce Rabbimiz tarafından Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Hiç şüphesiz bu mübarek gece kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için fırsat sunmaktadır.
İbadetlerimizde ve yaşantımızda istikrar ile istikametin önemli bir husus olduğunu bilmeli, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine; sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalı, yetimlerin, kimsesizlerin ve muhtaçların yüzünü güldürerek,  onlara yardım eli uzatmalıyız.
Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde doruğa çıkan manevi güzelliklerin diğer günlerde de artarak devam etmesini ve millet olarak aramızdaki sabrı, sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı arttırmasını, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesini diliyorum.
Bu duygularla; başta Kastamonulu hemşehrilerim olmak üzere, tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor;  bu gecenin bütün insanlığı huzur ve barış içerisinde Ramazan Bayramı’na eriştirmesi dileklerimle sevgi ve saygılar sunuyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ'IN MESAJI

“Kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızı yoğun olarak yaşadığımız 11 ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’i uğurlamaya hazırlandığımız bugünlerde Kadir Gecesi’ne erişmenin heyecanı ve maneviyatını yaşıyoruz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yer yüzüne indirildiği gündür. Manevi duygularımızı en üst seviyede yaşayacağımız bu gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için bizlere eşsiz bir fırsat sunmaktadır.
Onun için bu mübarek gecenin gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, ülkemize ve aziz milletimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Terör örgütünün ülkemize ve İslam’a yönelik yaptığı hain saldırıları kınıyor ve lanetliyorum. Kadir Gecemizde birlik ve beraberliğimizin artmasını diliyorum. Hain terör örgütünü ve destekçilerinin kahrolmasını, yok olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum”

DİYANET-SEN KASTAMONU ŞUBE BAŞKANI İRFAN BAKIR'IN MESAJI

“Millet olarak Mübarek Ramazan-ı Şerif'i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi'ne erişmenin heyecan ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz."Kur'an-ı Kerim'de, "Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır' mealindeki ayetle, bu gecenin esenlik dolu olduğuna işaret edilmektedir” "Bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum, Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imka'n ve fırsat sunmaktadır. Aziz milletimiz, bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi biçimde yararlanacağına inanıyorum.
Bu düşünce ve duygularla aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; Yüce Mevla'dan barış ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na da eriştirmesini diliyorum.”

KASTAMONU GÜNCEL'İN MESAJI

Mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak ederken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne de birlikte ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Kadir Gecesi, Yüce Rabbimiz tarafından insanlığa sunulan sayısız nimetlerdendir. Böyle müstesna gecelerin kıymetini çok iyi bilmeliyiz ve ellerimizi semaya açmalıyız.
Tüm insanlığın selameti, birlik, beraberlik ve ülke bütünlüğümüz için dualar etmeliyiz. Cenab-ı Allah hepimizin böyle mübarek gecelerde yapacağı duaları kabul ve makbul eylesin.
Artık her türlü hırs, kişisel çekişme ve kavgalarımızdan uzak duralım. İhtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda kalan insanlarımızın maddi ve manevi yardımlarına koşarak sıkıntılarını paylaşmaya, acılarına ortak olmaya çalışalım.
Bu vesileyle; tüm Türk-İslam Aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.