"Ölümün Kıyısında-Bir Poems Sendromlunun Günlüğü" kitabı çıktı

Kastamonu'nun Daday ilçesinde yaşayan ve bir süredir Poems sendromu tedavisi gören 41 yaşındaki Muhammet Sami Oğuz'un ilk kitabı 'Ölümün Kıyısında' çıktı.

  • 1066
"Ölümün Kıyısında-Bir Poems Sendromlunun Günlüğü" kitabı çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daday ilçesinde daha önce esnaflık yapan ve 2 yıl önce ayak ağrısı üzerine Kastamonu’ya, oradan da tedavi için İstanbul’a gelen Muhammet Sami Oğuz, burada Poems sendromlu olduğunu öğrendi. Sami Oğuz, hastanede geçirdiği zamanları, tedavi süreçlerini ve duygularını yazmaya başladı. Kendisini ziyarete gelen ve yayınevi işletmeciliği yapan Akif Öztürk, Oğuz’a yaşadıklarını kitap haline getirmesi önerisinde bulundu.

192 sayfalık ilk kitabı ile ilgili bilgi veren Sami Oğuz, "Bu kitabı bence sadece kanserli hastalar değil, sadece hastalar değil, hayatta yaşayan herkes okumalı ve okudukça da haline şükretmeli. Bir insanın nelere katlanabileceğinin ve her an ölüm korkusunun nasıl bir şey olduğunu görerek yaşamanın ve bu yaşam içinde hayata sarılmanın öğreticisidir bu kitap. Her gün uyandıkça, belki bugün son günümdür deyip sadece geride bırakacağın değerlere üzülmüyorsun. Bir hayal edin ki yarın yok. Evlat mürüvveti yok, seni bekleyen yok. Olabilecek tek şey mahşere kadar yalnızlık. Dilerim ki kitabımı okuyan herkes Yaratıcı’ya daha çok şükreder, acısız günlerin değerini bilirler. Her anın bir lütuf olduğunun farkına varıp saniye boşa geçirmeden hayatlarını yaşarlar" dedi.

Kitabın ay sonunda kitap evlerinde olacağını bildiren Oğuz, kitabı almak ve okumak isteyenlerin kardeşi Hatice Oğuz’a müracaat edebileceklerini söyledi.