Tosya'da 500 keklik doğaya salındı

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Şarakman köyünde İl Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından 500 kınalı keklik doğaya salındı.

  • 559
Tosya'da 500 keklik doğaya salındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya ve köylerinde yaban hayatının zenginleştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 500 kınalı keklik doğaya salındı.

Tosya Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, nesli tehlike altına giren ve sayısı azalan hayvanların sayılarını artırmayı hedeflediklerini söylediler. Yetkililer, ’’Bizler Doğal Koruma ve Milli Parklar olarak hem yaban hayvanlarımızın yaşama alanlarını hem yaban hayvanlarımızı korumak, kollamak, onları desteklemek gelecek nesillere aktarmak için çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Ayrıca nesli tehlike altına giren, sayıları azalan hayvanların artırılmasıyla ilgili doğada çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. 2017 yılı keklik üretim ve salım programı çerçevesinde Bakanlığımızca ülkemizin çeşitli yerlerinde üretilen keklikler bizlerin talebi doğrultusunda bize ulaştırılmakta, yaban hayatı sahalarımıza salınmaktadır. Bu maksatla ilçemizde 500 kekliği Şarakman köyünde doğaya salmış bulunmaktayız" dediler.