Altın Kepe Cide damgası!

Antalya'da bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'na, Kastamonu'nun Cide ilçesinden katılan Cide Bayram Yusuf Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi damga vurdu.

  • 1801
Altın Kepe Cide damgası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde, Antalya Şefler Birliği Derneği ve ANFAŞ işbirliği ile bu yıl, 8'ncisi düzenlenen Altın Kep Aşçılar Yarışmasında, Cide Bayram Yusuf Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “sütlü sebze püresi ekşi meyve sos eşliğinde, biberli ıspanak kavurmasına sarılı deniz çuprası” ile Türkiye 1'ncisi oldu.

Yarışmaya 150 okuldan yaklaşık 450 öğrenci katıldı. Turizm Meslek liseleri arasında önemli bir yere sahip olan yarışmaya Ülkemiz okullarının yanı sıra bir çok ünlü şef katıldı. İki yıl önce Cide Bayram Yusuf Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ikinci olarak Altın Kep’i Cide ilçesine getirmişlerdi. Yarışmaya Erdem Akbıyık, Mustafa Çelik, Uğur Çakır adlı öğrencilere, okul müdür başyardımcısı Emre Yıldırım ile öğretmen Dinçer Uçar rehberlik etti.

Başarılı okulun müdürlüğünü yapan Suat Yücel yaptığı açıklamasında, “Türkiye'nin en büyük, en prestijli gastronomi ve mutfak yarışmalarından olan Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışmasında okulumuz tarihinde bir ilki gerçekleştirip büyük bir başarıya imza atmış, Cidemize ve Okulumuza Türkiye 1’cilik unvanını kazandırmıştır. Bu önemli başarının gerçekleşmesinde büyük özveri ve emek harcayarak yarışmalara hazırlanan müdür başyardımcımız Emre Yıldım'a, yiyecek ve içecek hizmetleri öğretmenimiz Dinçer Uçar´a, yarışmada bizleri en güzel şekilde temsil eden öğrencilerimizden Erdem Akbıyık, Mustafa Çelik ve Uğur Çakır´a bizlere böyle bir gurur yaşattıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz tarafından açıklanan sonuçlar sonrasında, Bayram Yusuf Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 8. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması Türkiye birinciliğini temsil eden Altın Kep Kupası verildi. Başarılı olan öğrencilere ise 3 Adet Madalya ve bir miktar para ödülü taktim edildi.

altın kep kupası