Dünyanın Farklı Yemek Kültürleri Sahan Vega'da Buluşuyor

Anadolu Mutfağını Koruma, Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, 'Kültürlerimizi tanıtıp tattırıyoruz' programı kapsamında başlattığı çalışmalarla Türk Mutfağı'nın dünya genelinde birçok ülkede tanıtılmasını, birçok ülkenin de kendi mutfaklarını Türkiye'de tanıtmasının sağlanması yönündeki çalışmalarının başlangıcını Güney Kore İstanbul Konsolosluğu ile yaptığı iş birliğiyle hayata geçiriyor.

  • 3445
Dünyanın Farklı Yemek Kültürleri Sahan Vega'da Buluşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güney Kore İstanbul Konsolosluğu Sahan işbirliğiyle ilk adımı atılacak olan proje kapsamında İstanbul Sahan Vega’da 3 ile 15 Eylül tarihleri arasında THE TASTE OF KOREA 2013 ISTANBUL- KORE’ NİN LEZZETİ 2013 İSTANBUL etkinliği gerçekleştirilerek Kore ve Türk mutfağının ortaklaşa tanıtımı yapılırken, iki farklı kültür arasındaki farklılıklarda gözler önüne serilecek.

Konuyla ilişkin açıklama yapan Anadolu Mutfağını Koruma, Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Türk mutfak kültürünün tanıtımıyla ilgili yaptığımız faaliyetlerimize bir yenisini ekleyerek farklı ülke kültürleriyle ortak çalışmalar yapmaya karar verdik. Bu bağlamda ilk çalışmamızı Güney Kore İstanbul Konsolosluğu işbirliğiyle gerçekleştireceğiz. İstanbul Sahan Vega’da Kore mutfağını tanıtacağız. Karşılıklı kültürlerimizi hem tanıyalım hem tattıralım birbirimize. 15 gün boyunca Kore'nin en ünlü Şefi Jung-Wook Woo, Türkiye’ye gelip Kore yemeklerini İstanbul Sahan Restoran’da 12 gün boyunca sizlerin beğenisine sunacaktır. 3 Eylül 2013 Salı günü, 19.00 ile 21.00 saatleri arasında Sahan Restoran’da açık büfe düzeninde Kore geleneksel müzikleri ile açılış resepsiyonu olacaktır. 4 Eylül 2013 Çarşamba gününden itibaren 11 gün boyunca Sahan Restoran’da set menü düzeninde Kore yemekleri satılacaktır. 4 ile 15 Eylül tarihleri arasında her gün saat 12.00 ile 14.00 saatleri arasında öğle yemeği, 17.30 ile 21.00 saatleri arasında akşam yemeği olmak üzere tanıtım çalışmaları gerçekleştirilecektir” dedi.

Tahir Tekin Öztan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Tanıtımda set menüler; et, balık, Kore ev yemekleri ve vejetaryen olmak üzere 4 ayrı menüden oluşmaktadır. Etkinliğe büyük katılım olacağını umuyoruz. Aynı şekilde biz de önümüzdeki aylar içerisinde Güney Kore’ye giderek orada Türk mutfağını tanıtmak üzere bir faaliyet yapacağız. Güney Kore'de onların tespit edeceği bir şehirde 15 gün boyunca Gaziantep mutfağını Korelilere tanıtacağız. Böylece hem yemek kültürlerimizi karşılıklı tanıma fırsatımız olacak hem de Anadolu’nun her yönüyle tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacağız. Bu güzel bir etkinlik ve önemli bir ilk olacak. Bu etkinliği dünyanın farklı ülkelerinde sürdürmeye devam edeceğiz. Yemek bir sosyalleşmedir bunu biz yalnız Gaziantep'te değil tüm dünyayla paylaşacağız.”

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan THE TASTE OF KOREA 2013 ISTANBUL- KORE’ NİN LEZZETİ 2013 İSTANBUL tanıtım günlerinin başlangıcı 3 Eylül 2013’te saat 19.00’da yapılacak tanıtım ile İstanbul Sahan Vega Restoran’da başlayacak. Etkinlik kapsamında binlerce yerli ve yabancı konuğun Kore Mutfağı’nı tanımak ve tatmak için İstanbul Sahan Vega’ya katılması bekleniyor.