'Rıfat Ilgaz Uluslararası Resim Çalıştayı' düzenlenecek

Ünlü yazar Rıfat Ilgaz'in "Doğduğum eşsiz, benzersiz memleket" dediği Cide'de 14-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında Rıfat Ilgaz Uluslararası Resim Çalıştayı düzenlenecek.

  • 1060
'Rıfat Ilgaz Uluslararası Resim Çalıştayı' düzenlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü yazar Rıfat Ilgaz'in "Doğduğum eşsiz, benzersiz memleket" dediği Cide'de 14-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında Rıfat Ilgaz Uluslararası Resim Çalıştayı düzenlenecek.

Cide Belediyesi'nin destekleri ile düzenlenecek olan çalıştaya 5 farklı ülkeden tanınmış 16 sanatçı katılım sağlayacak.

Cide'nin doğal güzelliklerini ve tarihini tanıtmak için büyük bir önem sahip olan çalıştayda sanatçılar 1 hafta boyunca ilçeyi anlatan resimlerini belediyenin özel koleksiyonuna hediye edecek.

Proje koordinatörlüğünü yürüten Kastamonulu ressam Aynur Kaplan; "Sanatı kendine bir yaşam biçmine getirmiş bir ressam olarak bugüne kadar 15 farklı ülkede kişisel sergiler açmış, Türkiye ve başka ülkelerde 35'in üzerinde sanat organizasyonu gerçekleştirmiş biri olarak; sanatçının yaşadığı topluma borcu olduğunu düşünüyorum" dedi.

"SANAT RUHUMUZUN GIDASIDIR"

Cide'yi dünyaya tanıtmak istediklerini ifade eden Kaplan şunları söyledi; "Öncelikle nadir güzelliklere sahip bu özel ilçemiz gerek konumu ile,gerek doğa güzellikleri ve geçmişten günümüze taşıdığı kültürü ile dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu projeye her ne kadar sanatsal bakıyor olsak da aynı zamanda yüksek bir eğitim projesidir. Toplumumuza ve  öncelikle genç neslimize verdiğimiz önem ile kendilerini atölye ortamında ressamlarla ve onların üretimi ile bir araya getirerek cesaretlendirip ve bu alanda da kendilerine yol açabileceklerini göstererek kişisel gelişimlerine katkı saglamaktan, onlara yaşama başka bir açıdan bakabileceklerini göstermekten mutluk duyarız. Sanat ruhumuzun gıdasıdır. Bu pandemi döneminde oglaganüstü karmaşık dünyamizda kişisel mutlulukları ve topluma vericigiligi ile ancak teselli ve huzur bulma ihtiyaci içerisinde olabiliriz."

"DİLERİZ BU PROJE GELENEKSEL OLUR"

"Bu duyarlılık içerisinde Cide Belediyesi ciddi ve anlamlı bir adım atmış oluyor. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi dilerim ki bu proje de geleneksel olur ve her sene dünyanın farklı ülkelerinden sanatçılar bu cennet köşesinde buluşur, üretir ve Cide'ye bir çok sanat eseri birakır. Bundan hiç şüphe duymuyoruz. Belki de şimdiden Cide de bir Resim Müzesi hayalini kurmaya başlayabiliriz.

Bu zor döneme rağmen ülkelerinden,illerinden,atölyelerinden ve ailelerinden ayrılıp bu çalıştaya katılacak çok değerli sanatçı dostlarımıza teşekkür eder, sanata ve sanatçıya değer veren Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu ve ekibini yürekten kutlarım."